Άννα Φόνσου: «Η μεγαλύτερη θυσία που έκανα για το Σπίτι του Ηθοποιού είναι ότι ξέμεινα μια εποχή χωρίς λεφτά»

«Η Καίτη Φίνου μένει χρόνια εδώ, είναι η μασκότ μας»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Η Άννα Φόνσου υποδέχτηκε το Happy Day στον Alpha, και τη δημοσιογράφο Χριστιάνα Κοχλατζή στο Σπίτι του Ηθοποιού, του ιδρύματος που εδώ και δεκαετίες παρέχει βοήθεια σε ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου που συνάντησαν ατυχίες στη ζωή τους. Η γυναίκα πίσω από τον εν λόγω χώρο άνοιξε την καρδιά της στην κάμερα

«Έχω αφιερώσει 35 χρόνια σε αυτόν τον χώρο. Έκανα προσπάθεια για πολλά χρόνια ώστε να πείσω την Πολιτεία, αλλά και τους ηθοποιούς, αυτό ήταν το πιο αστείο. Μετά έπρεπε να πειστώ κι εγώ να θυσιάσω την καριέρα μου, τη ζωή μου», είπε αρχικά η Άννα Φόνσου.

Δείτε επίσης: Άννα Φόνσου: «Σας παρακαλώ πολύ προσοχή πώς εκφράζεστε» - Έξαλλη με δημοσιογράφους που ατιμάζουν την μνήμη της Τέτης Σχοινάκη μετά τον θάνατό της

Οι θυσίες της Άννας Φόνσου για το Σπίτι του Ηθοποιού

Όπως συμπλήρωσε πιο συγκεκριμένα η Άννα Φόνσου: «Η μεγαλύτερη θυσία που έκανα για το Σπίτι του Ηθοποιού είναι ότι ξέμεινα μια εποχή χωρίς καθόλου λεφτά. Μετά τα κατάφερα, κάτι πουλήσαμε, μας βοήθησε και η Πολιτεία, με λίγα λεφτά ωστόσο και πολλοί φίλοι μου πλούσιοι, που πια στρίβουν στενό μόλις με βλέπουν, γιατί τους ανάγκασα να μας δώσουν λεφτά για να το τελειώσουμε».

Όσον αφορά τους ανθρώπους που φιλοξενούνται κατά καιρούς στο Σπίτι του Ηθοποιού, η Άννα Φόνσου ξεκαθάρισε: «Κανονικά ένας ηθοποιός μπορεί να μείνει εδώ 1 με 2 χρόνια. Η Καίτη Φίνου μένει χρόνια εδώ, είναι η μασκότ μας, είναι πολλά χρόνια εδώ και νομίζω ότι της αρέσει. Μας αισθάνεται σαν οικογένεια, κι εμείς την αισθανόμαστε σαν οικογένεια. Είναι μία εξαίρεση και νομίζω ότι πρέπει να το κάνουμε για ορισμένους ανθρώπους».