Φαίη Σκορδά: «Έχω πάθει σοκ! Είναι όλο fake» - Κραυγή απόγνωσης για το βίντεο με το όνομά της που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Το δημόσιο ξεκαθάρισμά της

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Φαίη Σκορδά: «Έχω πάθει σοκ! Είναι όλο fake» - Κραυγή απόγνωσης για το βίντεο με το όνομά της που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Η Φαίη Σκορδά αναφέρθηκε σοκαρισμένη την Πέμπτη 21/3 στο Fay's Time, καθώς έχει ενημερωθεί πως κυκλοφορεί μια διαφήμιση με το πρόσωπο και τη φωνή της, η οποία δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.

Σοκαρισμένη λοιπόν, παρακολουθεί η παρουσιάστρια την απάτη, που έχει συνοδέψει το όνομά της, καθώς με τη βοήθεια της AI δημιουργούνται ''πλαστές'' διαφημίσεις με επώνυμα πρόσωπα - αλλάζοντας μάλιστα και τα λεγόμενά τους.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τη Φαίη Σκορδά. Πιο συγκεκριμένα, απόσπασμα από την εκπομπής της χρησιμοποιήθηκε, τροποποίησαν εντελώς τα λόγια της και το τελικό αποτέλεσμα προωθεί μέσω της Φαίης Σκορδά μια μορφή δίαιτας. Η ίδια ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι εκείνη!

Δείτε επίσης: Φαίη Σκορδά: «Πόσο χάλια ήμουν την Παρασκευή! Ήμουν διπλωμένη, είχα πυρετό...» - Το πρόβλημα υγείας που την "τσάκισε"

Η ψεύτικη διαφήμιση που κυκλοφορεί με τη φωνή της Φαίης Σκορδά

«Θέλω να δούμε κάτι σοβαρό, που δεν συμβαίνει μόνο σε μένα αλλά και σε άλλα διάσημα πρόσωπα που λόγω δουλειάς έχουν μία συγκεκριμένη προβολή και αναγνωρισιμότητας. Συζητούσαμε και προχθές το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης και το που μπορεί πια να φτάσει, καθώς μπορούν να αλλάξουν τη φωνή, το πρόσωπο και να σου βάλουν λόγια στο στόμα.

Εδώ λοιπόν πήραν ένα ένα απόσπασμα από μία συνέντευξη με έναν καλεσμένο γιατρό - διατροφολόγο και άλλαξαν και τα δικά μου λόγια και τα δικά του, αλλά χρησιμοποιούν την ίδια φωνή, νομίζει κανείς ότι είναι η δική μου φωνή. Να πω λοιπόν, ότι αυτό είναι απάτη, είναι όλο fake, έχει δημιουργηθεί μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε.

Αρκετοί, που μου έστειλαν στο Instagram το κατάλαβαν. Αλλά κάποιοι άνθρωποι, που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι δεν το κατάλαβαν. Έχω πάθει σοκ. Είναι και επικίνδυνο αυτό, γιατί πέρα από το οικονομικό είναι πια και θέμα υγείας. Σοκαριστικό», είπε η Φαίη Σκορδά.