Ζερόμ Καλούτα: «Ήταν ο μικρός μου αδελφός» - Ο θάνατος που του στοίχισε ιδιαίτερα

Τα παιδικά του χρόνια και η σχέση με τη μητέρα του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Ζερόμ Καλούτα παραχώρησε συνέντευξη στο Mega Καλημέρα, που προβλήθηκε την Παρασκευή 22/3 με τον γνωστό τραγουδιστή να ξεναγεί τον Θανάση Πάτρα στην πόλη, που μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας.

Ανάμεσα λοιπόν σε όσα εξομολογήθηκε ο Ζερόμ Καλούτα συγκινεί μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια, τη μητέρα του που τον μεγάλωσε μόνης της, αλλά και τον πατέρα του, που ζει εκτός Ελλάδος και έχουν μόνο τηλεφωνική επικοινωνία.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο τραγουδιστής έκανε γνωστή την ιδιαίτερη σχέση που είχε με τον Πάνο Νάτση, που έφυγε από τη ζωή. Οι δύο καλλιτέχνες είχαν πολύ στενή επαφή σχεδόν αδερφική, όπως εξήγησε ο Καλούτα.

Η απώλεια που συγκλόνισε τον Ζερόμ Καλούτα

«Μου λείπει ο Πάνος Νάτσης. Είναι στιγμές καρμπόν, που έπρεπε αυτός να είναι εκεί να μου πει και να του πω. Έγινε φίλος καρδιάς. Ήταν ο μικρός μου αδελφός. Όταν φεύγει κάποιος συνειδητοποιείς ότι νιώθεις ότι έχεις πολλά ακόμα να του πεις», είπε ο Ζερόμ Καλούτα.

Δείτε επίσης: Πάνος Νάτσης: Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τον ακαριαίο θάνατό του - Η συγκινητική ανάρτηση της Διονυσίας Γεωργιάδου

Ποιος είναι ο Ζερόμ Καλουτά

Ο Ζερόμ Καλουτά (γαλλικά: Jérôme Kaluta) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Φεβρουαρίου 1983. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως τραγουδιστής, μουσικός παραγωγός και ηθοποιός. Η καταγωγή του είναι από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (πρώην Ζαΐρ). Το βαφτιστικό του όνομα είναι Γεράσιμος Ενγκόιε Καλουτά.

Είναι ένας πολυπράγμων καλλιτέχνης που ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία την ενασχόληση του με την μουσική. Έχει συνεργαστεί επι σειρά ετών με τον συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη, ο οποίος τον σύστησε στο μουσικό θέατρο, μαζί με την μουσικοθεατρική ομάδα Σπείρα Σπείρα.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με σημαντικούς ανθρώπους από τον χώρο των τεχνών όπως τον σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα και τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου και Γιώργο Θεοφάνους, με την Δήμητρα Παπαδοπούλου και τον Φωκά Ευαγγελινό, με την σκηνοθέτη Ελένη Γκασούκα κ.α .

Έχει κυκλοφορήσει την δισκογραφία του με την Warner Music Greece, Universal Music Greece/EMI καθώς και με την δική του δισκογραφική εταιρεία Afrogreco Music. Έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα με την εξαμελή ορχήστρα του. Κινηματογραφικά έχει συμμετάσχει σε μουσικά ντοκιμαντέρ αλλά και σε ταινίες μεγάλου μήκους όπως το Αιγαίο SOS και το Bachelor 3.