Μάνος Βακούσης: «Η Μαρίζα Κωχ είναι ένα θαύμα, η μάνα μου της έδινε το γάλα της»

Η αποκάλυψη για τα δύσκολα χρόνια στη Σαντορίνη την εποχή του πολέμου

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Μάνος Βακούσης: «Η Μαρίζα Κωχ είναι ένα θαύμα, η μάνα μου της έδινε το γάλα της»

Καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ βρέθηκε ο Μάνος Βακούσης. Μεταξύ άλλων ο αναγνωρισμένος ηθοποιός μίλησε με τους παρουσιαστές Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο για την καριέρα του, για τα παιδικά του χρόνια στη Σαντορίνη, αλλά και για την ιδιαίτερη οικογενειακή σχέση που τον δένει με την Μαρίζα Κωχ.

«Είναι ένας εωσφορικός τόπος, υπάρχει μία μαγεία στην Ανατολή του Ήλιου και ένα απέραντο μυστήριο στη Δύση του. Είναι ένα μαγικό νησί και πραγματικά έχει ενδιαφέρον, γιατί αν δεν είσαι ερωτευμένος δεν μπορείς να ζήσεις εκεί, εκτός κι αν είσαι γκουρού», είπε αρχικά ο Μάνος Βακούσης.

Δείτε επίσης: Μάνος Βακούσης για Me Too: «Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν μόνο κτήνη...»

Η εξομολόγηση του Μάνου Βακούση για τον σεισμό και τον πόλεμο

Στη συνέχεια μίλησε για τους λόγους που τελικά μετακόμισε στην Αθήνα μαζί με τους γονείς του. «Όταν έγινε ο μεγάλος σεισμός του '53, μέσα σε 3-4 δευτερόλεπτα εξαφανίστηκαν πολλοί κάτοικοι, επέπλεαν κουκλίτσες... Πράγματα τα οποία βίωσαν οι γονείς μου που δεν ήταν πλούσιοι, αλλά αγαπούσαν τους μπαξέδες τους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μάνος Βακούσης, για να συμπληρώσει: «Ο πατέρας μου ήταν εργολάβος οικοδομών και κατάφεραν τα αδέρφια του να του πάρουν την περιουσία -καλά έκαναν αφού μπόρεσαν... Έτσι ήρθαμε στην Αθήνα».

Κλείνοντας τη διήγησή του, ο Μάνος Βακούσης ανέφερε: «Ήταν δύσκολο νησί εκείνη την εποχή, ο παππούς μου έζησε τον Α' Παγκόσμιο, ο πατέρας μου με την μάνα μου έζησαν τον Β' Παγκόσμιο. Η Μαρίζα Κωχ είναι θαύμα πλάσμα, η φωνή της έρχεται μέσα από τα ηφαίστεια της Σαντορίνης. Και μάλιστα την μεγάλωσε και της έδινε το γάλα της η μάνα μου, επειδή έμεινε στη διπλανή πόρτα».