Πέθανε η ηθοποιός Βαρβάρα Μερτύρη

Η ανακοίνωση του Σπύρου Μπιμπίλα

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Μια ακόμη θλιβερή είδηση θανάτου έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας την Παρασκευή 22/3 μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αφού νωρίτερα αποχαιρέτησε σπουδαίο Έλληνα ηθοποιό. Την τελευταία της πνοή άφησε η ηθοποιός, Βαρβάρα Μερτύρη με τον πρόεδρο του ΣΕΗ να κάνει τα δυσάρεστα.

H ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για τον θάνατο της Βαρβάρας Μερτύρη

«Δυστυχώς και δεύτερη απώλεια από το καλλιτεχνικό μας χώρο σήμερα .Η αγαπημένη μας Βαρβαρούλα η Βαρβάρα Μερτυρη, μία τόσο ιδιαίτερη ηθοποιός και κόρη της αξέχαστης Αθηνάς Μερτύρη από τους σπαρταριστούς ρόλους της στις ταινίες του Θανάση Βέγγου .Η Βαρβαρα επαιξε χαρακτηριστικούς ρολους στο θέατρο και σε ταινίες και στο Ρετιρε στην τηλεόραση..

Εκλεκτό μέλος του ΣΕΗ και ΤΑΣΕΗ , αφιερώθηκε τα τελευταία χρόνια σε οργάνωση παραστάσεων και ως υπεύθυνη θεάτρων. Δραστηρια, αγωνίστρια, σεμνή και ψυχή στην παρέα ...Συνάμα και υπεροχη μαμά... Αξεχαστη για ολους μας... Συλληπήρια στην αγαπημένη μας κορη της, την γλυκεια μας φίλη Μαρίνα ...Καλο ταξιδι Βαρβαρούλα...», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποια ήταν η μητέρα της, Αθηνά Μερτύρη

Η Αθηνά Μερτύρη (και Μερτήρη, Αλεξανδρούπολη 1931 - 24 Νοεμβρίου 2007) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου. Η ενότητα αυτή δεν τεκμηριώνεται επαρκώς με παραπομπές. Παρακαλούμε βοηθήστε προσθέτοντας την κατάλληλη τεκμηρίωση. Ατεκμηρίωτο υλικό μπορεί να αμφισβητηθεί και να αφαιρεθεί. (Η σήμανση τοποθετήθηκε στις 14/02/2021).

Έπαιξε μικρούς ρόλους σε κωμωδίες. Πολύ γνωστός είναι ο ρόλος της ως άσχημης με υποψήφιο παρτενέρ τον Θανάση Βέγγο, όπως στην ταινία του 1963 Τύφλα να 'χει ο Μάρλον Μπράντο, όπου η ίδια απαγγέλλει στον... ποιητή Βέγγο ανεβασμένη σε δέντρο. Την τελευταία δεκαετία έπαιξε και σε θεατρικές παραστάσεις.

Το 1999 έκανε την τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία Safe sex, στης οποίας το τραγούδι τίτλων επίσης τραγούδησε. Η κόρη της, Βαρβάρα Μερτύρη ήταν εξίσου ηθοποιός. Πέθανε στις 24 Νοεμβρίου 2007 από ανακοπή καρδιάς στην αφάνεια, αφού η ίδια δεν ήθελε να μαθευτεί ο θάνατός της δημόσια.

Πηγή: Wikipedia