Κέιτ Μίντλετον: Οι ευχές του Τζο Μπάιντεν για ανάρρωση μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Τα μηνύματα στήριξης είναι εκατομμύρια πλέον

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency (αριστερά), Eurokinissi/Pool Photo NATO (δεξιά)
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency (αριστερά), Eurokinissi/Pool Photo NATO (δεξιά)

Η αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και ξεκίνησε προληπτική χημειοθεραπεία προκάλεσε σοκ στη Βρετανία αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Απλός κόσμος σπεύδει έξω από τα ανάκτορα για να της αφήσει λουλούδια, με τα μηνύματα στήριξης να είναι εκατομμύρια πλέον.

Τη δική του φωνή στήριξης ήρθε να προσθέσει ο Τζο Μπάιντεν, με ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην twitter). Συγκεκριμένα ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι: «Μαζί με την σύζυγό μου Τζιλ, ενώνουμε τη φωνή μας με εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο προσευχόμενος για την ανάρρωσή σας, πριγκίπισσα Κέιτ».

Δείτε την ανάρτηση του Τζο Μπάιντεν:

Δείτε επίσης: Κέιτ Μίντλετον: Κάπου ένα μικρό κορίτσι φοράει ευτυχισμένο μια περούκα φτιαγμένη από τα μαλλιά της

Το μήνυμα της Κέιτ Μίντλετον που σόκαρε τον κόσμο

Σε βίντεο-μήνυμα στον κόσμο που έστειλε η Κέιτ Μίντλετον, καθισμένη σε ένα παγκάκι στον κήπο της, και τόνισε πως χρειαζόταν χρόνο για να μοιραστεί τα δυσάρεστα νέα με τον κόσμο, και πρώτα απ' όλα με τα παιδιά της τον Πρίγκιπα Τζορτζ, την Πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον Πρίγκιπα Λούις.

«Με αυτήν την ευκαιρία θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για τα μηνύματα στήριξης που πήρα αναρρώνοντας από το χειρουργείο. Ήταν δύο απίστευτα δύσκολοι μήνες για την οικογένειά μας, αλλά είχα μια φανταστική ιατρική ομάδα που με φρόντισε πολύ, για την οποία είμαι τόσο ευγνώμων. Τον Ιανουάριο, υποβλήθηκα σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά στο Λονδίνο και τότε οι γιατροί θεώρησαν ότι η κατάστασή μου δεν ήταν καρκινική.

Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα με συμβούλεψε να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα βρίσκομαι στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας. Αυτό φυσικά προκάλεσε τεράστιο σοκ και ο Ουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για χάρη των νεότερων μελών της οικογένειάς μας.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό πήρε χρόνο. Μου πήρε χρόνο για να συνέλθω από μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση για να ξεκινήσω τη θεραπεία μου. Αλλά, το πιο σημαντικό, μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με τρόπο που τους ταιριάζει και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαι εντάξει. Όπως τους είπα, είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή μέρα με την ημέρα. Συγκεντρώνομαι σε πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ ψυχικά και σωματικά.

Το γεγονός πως έχω τον Ουίλιαμ στο πλευρό μου είναι μία μεγάλη πηγή παρηγοριάς, όπως είναι και η αγάπη που μου δείχνετε. Σημαίνει πολλά, πιστέψτε με. Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε ότι σαν οικογένεια θέλουμε χρόνο και ιδιωτικότητα μέχρι να ολοκληρώσω τη θεραπεία μου. Η δουλειά μου πάντα μου έδινε χαρά, αλλά τώρα πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη ανάρρωσή μου. Για όλους όσοι αντιμετωπίζουν την ίδια ασθένεια: Να έχετε πίστη, δεν είστε μόνοι»