Μανώλης Κονταρός - Η εξομολόγηση για το ατύχημα, την αδερφική φιλία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Βασίλη Μπισμπίκη: «Από θαύμα έζησα»

«Οι γιατροί μου είπαν ότι δεν θα ξαναπερπατήσω»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Μανώλης Κονταρός - Η εξομολόγηση για το ατύχημα, την αδερφική φιλία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Βασίλη Μπισμπίκη: «Από θαύμα έζησα»

Ο Μανώλης Κονταρός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ. Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε πριν από μερικά χρόνια και τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο, για την αδελφική φιλία του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς και για τον Βασίλη Μπισμπίκη, τον οποίο γνώρισε μέσω της Δέσποινας Βανδή, αλλά έγιναν κολλητοί.

«Την περίοδο που έπαθα το ατύχημα ένιωθα πολύ δυνατός, είχα δώσει μία συνέντευξη τότε και το είχα πει. Το επόμενο πρωί είχα να πάω σ' ένα μνημόσυνο και γι' αυτό “πάγωσα” το πρόγραμμα για να πάω σπίτι μου να κοιμηθώ λίγο. Στον δρόμο νύσταζα, σταμάτησα στη ΛΕΑ για να κοιμηθώ. Πρέπει να κοιμόμουν 20-30 λεπτά και ήρθε κάποιος και με χτύπησε. Δεν το κατάλαβα, ξύπνησα στο νοσοκομείο», είπε αρχικά ο Μανώλης Κονταρός.

Και συμπλήρωσε: «Απ' ό,τι μου λένε, μιλούσα στο ασθενοφόρο και στο νοσοκομείο, αλλά δεν τα θυμάμαι αυτά. Εγώ θυμάμαι μετά το χειρουργείο, που έσπασα τη σπονδυλική μου στήλη, και είχα ρήξη στην αορτή. Από θαύμα έζησα».

Ο Μανώλης Κονταρός είχε προαίσθημα για το ατύχημά του

«Πολλές φορές έχω προαίσθημα, τρεις φορές είχα νιώσει στη ζωή μου ότι θα μου συμβεί κάτι κακό, και τις τρεις συνέβη. Την πρώτη με ειδοποίησαν την ώρα που τραγουδούσα ότι σκοτώθηκε ο γαμπρός μου, 35 χρονών. Την δεύτερη με ειδοποίησαν ότι πέθανε ξαφνικά ο μόνιμος συνεργάτης που είχα για 20 χρόνια, ο Γιώργος Τσουρουπάκης», ανέφερε στη συνέχεια ο τραγουδιστής.

Δείτε επίσης: Μανώλης Κονταρός: «Επέστρεψα δυστυχώς στο καροτσάκι» - Επιδεινώθηκε η κατάσταση του τραγουδιστή

Ο Μανώλης Κονταρός περιέγραψε και το κακό προαίσθημα που είχε για εκείνη τη μέρα: «Πριν πάω στο μαγαζί που δούλευα τότε, σταμάτησα και είδα έναν φίλο μου και του είπα πως έχω προαίσθημα ότι κάτι θα μου συμβεί, ήλπιζα να είναι σ' εμένα και όχι στα παιδιά μου. Του άφησα ένα τηλέφωνο ενός δικού μου ανθρώπου να τον πάρει. Μου λέει “τι βλακείες λες;” και του λέω ότι νιώθω κάτι πολύ έντονο».

Όπως αποκάλυψε αμέσως μετά, το τηλέφωνο ανήκε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, που ήταν και ο πρώτος που ειδοποίησαν: «Ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στο τροχαίο ήταν φίλος του. Αρχικά δήλωσαν ότι είμαι νεκρός. Και πήρε ο αστυνομικός τον Μιχάλη και του είπε “η ταυτότητά του γράφει Κονταράκης Μανώλης”. Αφού ανέκτησα τις αισθήσεις μου, πήρε το τηλέφωνο αυτό και ξύπνησε έναν πολύ δικό μου άνθρωπο, έναν πολύ καλό φίλο, που τον αισθάνομαι σαν αδερφό μου, τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτόν ειδοποίησαν πρώτο, τον πρόεδρο».

«Δυστυχώς τώρα δεν μπορώ να περπατήσω»

Ο Μανώλης Κονταρός περιέγραψε επίσης τις δραματικές στιγμές μετά το τροχαίο: «Όταν ξύπνησα ήθελα να μου φέρουν τα παιδιά μου, να τα δω. Μετά ζήτησα να μου πουν την αλήθεια οι γιατροί. Τότε μου έλεγαν ότι δεν θα ξαναπερπατήσω και θα μου έκαναν χειρουργείο για να μπορώ να καθίσω σε αμαξίδιο. Η γυναίκα μου είπε μία ατάκα στους φίλους μου, επειδή ζήτησα να μου φέρουν τις εφημερίδες να δω τι γράφουν για εμένα. Λέει “Ο άνθρωπος είναι μια χαρά, ακούστε τι ζήτησε”, με έλεγαν ψώνιο. Η ζωή μου χωρίζεται σε πριν και μετά το ατύχημα».

Μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής ανέφερε ότι παρά τις προσπάθειες των γιατρών, πλέον δεν μπορεί να περπατήσει, αλλά νιώθει καλά: «Έγινε μεγάλος αγώνας από τους γιατρούς για να με κρατήσουν στη ζωή, μου έκαναν το κατάλληλο χειρουργείο στη σπονδυλική στήλη, και έκατσα στη Γερμανία για 9-10 μήνες σε κέντρο αποκατάστασης. Κατόρθωσα, ξανασηκώθηκα και περπάτησα με πατερίτσες, συνέχισα τις θεραπείες επιστρέφοντας. Μετά ξεκίνησα τη δουλειά και τα χάλασα στην πορεία. Δυστυχώς, λίγο η δουλειά και οι υποχρεώσεις, άφηνα στην άκρη τις θεραπείες και έκατσα δυστυχώς στο καροτσάκι. Τώρα δεν μπορώ να περπατήσω, αλλά νιώθω καλά, δεν έχω χάσει το χαμόγελό μου και δεν προσποιούμαι»

«Ο Βασίλης Μπισμπίκης με έχει συγκινήσει»

Σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξης, ο Μανώλης Κονταρός αναφέρθηκε και στον Βασίλη Μπισμπίκη και την Δέσποινα Βανδή, εκφράζοντας την εκτίμησή του. «Πάνω απ' όλα είναι αγαπημένοι φίλοι, με τιμούν με τη φιλία τους και τους τιμώ κι εγώ. Με τον Βασίλη γνωριστήκαμε τα τελευταία χρόνια, είναι όψιμος φίλος αλλά ένας άνθρωπος που με έχει συγκινήσει με τον τρόπο που αγαπά την Κρήτη, γνώριζε πολλούς παιδικούς μου φίλους πολύ πριν από εμένα και δεν το ήξερα. Τον γνώρισα από την Δέσποινα και έχουμε δέσει πολύ σαν να γνωριζόμαστε χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά.