Ηλίας Αλεξίου – Ο Αδέκαστος Επιθεωρητής του Chase αποκαλύπτει: «Δεν ήταν επιλογή μου να χάσω κιλά, ήταν θέμα υγείας»

Το παρασκήνιο από το μακρινό 1994 στη MEGA Banca

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ηλίας Αλεξίου – Ο Αδέκαστος Επιθεωρητής του Chase αποκαλύπτει: «Δεν ήταν επιλογή μου να χάσω κιλά, ήταν θέμα υγείας»

Ο Ηλίας Αλεξίου, ο Αδέκαστος επιθεωρητής του The Chase βρέθηκε καλεσμένος στο «Πάμε Δανάη» και μίλησε για τη συμμετοχή του στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, τη συνεργασία του με την Μαρία Μπεκατώρου και για το απίθανο παρασκήνιο από την πρώτη του νίκη στη Mega Banca το 1994.

«Δεν με πίεζαν οι δικοί μου, αλλά διάβαζα συνέχεια από μικρός. Είχα μία εγκυκλοπαίδεια, πριν ακόμα τελειώσω τα μαθήματα, την ξεφύλλιζα και η μαμά μου φώναζε: “Ρε συ, θα σου δώσει η εγκυκλοπαίδεια να φας; Από εκεί θα βγάλεις λεφτά;”. Τώρα της λέω ότι είχα δίκιο. Δεν με κουράζει όταν μου ζητάνε να τους πω πράγματα γιατί η γνώση είναι σαν την αγάπη. Αν δεν την μοιράζεσαι, είναι σαν να μην υπάρχει», είπε αρχικά ο Ηλίας Αλεξίου.

Δείτε επίσης: Μαρία Μάρκου: «Έψαξα τον μπαμπά στις σχέσεις μου αλλά...» - H "Γυναίκα με τα Μαύρα" ανοίγει τα χαρτιά της για τα προσωπικά και την καριέρα της

Όσον αφορά τη συμμετοχή του στο Chase, δήλωσε: «H μεγαλύτερη ικανοποίηση που έχουμε είναι όταν εξηγούμε πράγματα που είναι λίγο απίθανο να ξέρει κάποιος και όταν πηγαίνουμε στα σχολεία, που ρωτάμε τα παιδάκια “τι θέλεις να γίνεις”, και απαντάνε Chaser. Το συναντώ και στη δουλειά μου (σ.σ. Εκτός του Chase είναι ελεγκτής ασφάλειας τροφίμων) που μου λένε “Τιμή μου να μου βάζει πρόστιμο ο Chaser”!».

Ο Ηλίας Αλεξίου αναφέρθηκε στη συνεργασία του με την Μαρία Μπεκατώρου, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Όσο ζεστός και καλός άνθρωπος είναι on camera, ακόμα περισσότερο είναι πίσω από την κάμερα. Πρόσφατα έχασα κιλά, και έδειξε τόσο ενθουσιασμό που με είδε ανανεωμένο, που έκανε λες και είδε κάποια διασημότητα. Αυτό δεν μπορείς να το προσποιηθείς, σου βγαίνει ή δεν σου βγαίνει»

Η αναφορά του Ηλία Αλεξίου στην οικογένειά του και στην Mega Banca

O Ηλίας Αλεξίου είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά, έναν γιο 26 ετών και δύο κόρες 23 και 22 ετών. «Δεν έχουν την ίδια ροπή στην εγκυκλοπαίδεια, πλέον έχουν το κινητό. Το κακό είναι ότι μπορεί να επιλέξεις μία πηγή που δεν είναι αξιόπιστη. Αλλά είναι ευφυή παιδιά και χρησιμοποιούν την εξυπνάδα τους για καλό. Τα παιδιά μου δεν με βλέπουν στην τηλεόραση, εκτός από τις πρώτες μέρες», δήλωσε για τα παιδιά του.

Φέτος κλείνει 30 χρόνια από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε στην τηλεόραση. «Από το 1994 έπαιξα το πρώτο παιχνίδι, το Mega Banca με τον Γιώργο Πολυχρονίου, γύρω στο 2005 σταμάτησα γιατί κορέστηκα. Έρχονταν μήνες που τους περνούσα σε στούντιο κάθε απόγευμα. Το αυτοκίνητο που κέρδισα στο Mega Banca το έδωσα στη γυναίκα μου. Τα άλλα χρήματα που κέρδισα πήγαν σε ανάγκες του σπιτιού, σε ανακαινίσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Το παρασκήνιο από τη Mega Banca και τα κιλά που έχασε

Σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξης ο Ηλίας Αλεξίου αποκάλυψε και ένα απίστευτο παρασκήνιο από την Mega Banca. «Την ώρα που μπήκα στον τελικό, δεν ξέρω πώς μου έκατσε, λέω στη γυναίκα μου: “Πάω να σου πάρω ένα αυτοκίνητο κι έρχομαι”. Μου λέει η γυναίκα μου “Ξέρεις πόσο ντράπηκα που με κοιτούσαν οι άλλοι στο κοινό”; Ο floor manager την έβαλε μπροστά όμως, και όταν το κέρδισα, της έριξε μία σπρωξιά για να μπει στο πλάνο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας μίλησε για τα κιλά που έχασε: «Δεν ήταν επιλογή μου, ήταν θέμα υγείας. Είχα κάποια προβλήματα κληρονομημένα από την άρση βαρών που έκανα, συν μία αρθρίτιδα. Πέρασα κρίση το καλοκαίρι, και ο γιατρός μου ότι πρέπει να κατέβω από τα 100 κιλά. Έχω δρόμο ακόμα».