Θρήνος για τον Παύλο και την τέως βασιλική οικογένεια: «Τον αποχαιρετούμε με απόλυτο σεβασμό...»

«Ένας Άγιος άνθρωπος έφυγε από κοντά μας»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Με μία δυσάρεστη είδηση υποδέχτηκαν τον Απρίλιο ο τέως πρίγκιπας της Ελλάδας, Παύλος, και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ένας άνθρωπος που βρισκόταν σταθερά κοντά τους τα τελευταία χρόνια, μέχρι και στην απώλεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, εκοιμήθη, κάτι που έγινε γνωστό την πρώτη του μήνα, αλλά δυστυχώς δεν ήταν φάρσα.

Θρήνος για την τέως βασιλική οικογένεια, όπως αποκάλυψε ο Παύλος μέσα από ένα story στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. «Ένας Άγιος άνθρωπος, ένας πραγματικός ιερέας, ο Πατρίκιος Καλεώδης έφυγε από κοντά μας. Η οικογένειά μου κι εγώ προσωπικά τον αποχαιρετούμε με απόλυτο σεβασμό και βαθιά ευγνωμοσύνη», έγραψε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Κέιτ Μίντλετον: Πότε ενημερώθηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για την διάγνωση του καρκίνου – Ο ρόλος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ποιος ήταν ο κληρικός που αποχαιρέτησε ο Παύλος και η βασιλική οικογένεια

Ο αρχιμανδρίτης Πατρίκιος Καλεώδης, εφημέριος επί σειρά ετών του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Χαλανδρίου, κηδεύτηκε χθες Δευτέρα 1 Απριλίου. Για χρόνια συμπαραστεκόταν διακριτικά στα μέλη της βασιλικής οικογένειας στις δύσκολες στιγμές, ήταν ο τελευταίος πρωθιερέας των Ανακτόρων, ζούσε μακριά από πολυτέλειες, ενώ αρνήθηκε τρεις φορές να εκλεγεί Μητροπολίτης τόσο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Μετά την απώλεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που ήταν και το πιο πρόσφατο πλήγμα για τον Παύλο και την υπόλοιπη οικογένεια, ο αρχιμανδρίτης βρισκόταν στο πλευρό τους ενώ πρωτοστάτησε και στην κηδεία του που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό ναό της Αθήνας.

Ανάρτηση τέως πρίγκιπα Παύλου

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την απώλεια του τέως βασιλιά

Ο τέως Βασιλιάς Κωσταντίνος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, μετά από αρκετούς μήνες νοσηλείας, και ενώ η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί. Η είδηση σκόρπισε θλίψη σε χιλιάδες κόσμου, που έδωσε το «παρών» στην κηδεία του στη Μητρόπολη Αθηνών στις 16/1/2023.

«Λυπόμαστε όλοι που τον χάσαμε. Όμως άφησε στην καρδιά μας τη μεγάλη αγάπη για την πατρίδα μας, για την οποία αφιέρωσε όλη τη ζωή του, και την οποία πατρίδα μας αγαπούσε τόσο πολύ μέχρι το τέλος» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του γιου του Παύλου.