Μαριαγάπη Ξυπολιά: «Το προλάβαμε στο τσακ, θα γινόταν μελάνωμα και θα τρέχαμε για θεραπείες»

Η εξομολόγηση για την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία της

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Μαριαγάπη Ξυπολιά: «Το προλάβαμε στο τσακ, θα γινόταν μελάνωμα και θα τρέχαμε για θεραπείες»

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά, την οποία γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στο GNTM, πρόσφατα αποκάλυψε ότι πριν από ένα χρόνο αφαίρεσε ελιά από την πλάτη της, η οποία θα εξελισσόταν σε μελάνωμα και καρκίνο, αν δεν είχε προχωρήσει σε αυτήν την επέμβαση.

«Πριν ένα χρόνο και δυο μήνες αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι από την πλάτη μου. Όταν πήραμε τα αποτελέσματα της βιοψίας το μόνο που κράτησα από τον γιατρό ήταν, “πάλι καλά το προλάβαμε”. Να φοράτε αντηλιακό, δε σας στερεί το μαύρισμα, σας προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της πριν από λίγες μέρες.

Δείτε επίσης: Συγκλονίζει πολυσυζητημένη παίκτρια του GNTM για τον καρκίνο - «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»

Μιλώντας στο Happy Day και την Χριστιάνα Κοχλατζή αποκάλυψε το παρασκήνιο πίσω από τις εξετάσεις που έκανε, καθώς και τη δική της αντίδραση όταν έμαθε τα καλά και τα άσχημα νέα.

Η εξομολόγηση της Μαριαγάπης Ξυπολιά για την υγεία της

«Πριν έναν χρόνο έκανα μια απλή επίσκεψη στον δερματολόγο μου για την ακμή μου. Του είπα ότι μιας και είμαι εδώ να κάνουμε και ένα τσεκ σε κάποιες ελιές και σημάδια που έχω, γιατί δεν έχω εξεταστεί ποτέ. Όταν είδε την πλάτη μου, έκανε μια έκφραση και τρόμαξα λιγάκι. Μου είπε ότι αυτό που έχω έπρεπε να έχει βγει χθες. Πανικοβλήθηκα λίγο, γιατί λέω “Τώρα τι συμβαίνει”. Έκανα και δεύτερη εξέταση σε ειδικό νοσοκομείο και μου είπαν, ότι είναι κάτι πολύ ύποπτο και πρέπει να το αφαιρέσω οπωσδήποτε. Ήταν ένα μικρό κομμάτι, με μία ρίζα πολύ βαθιά ωστόσο, γι' αυτό είπα ότι βγήκε μεγάλο κομμάτι από την πλάτη μου», είπε αρχικά η Μαριαγάπη Ξυπολιά.

Για να συμπληρώσει στην περιγραφή της: «Ήταν σαν ελίτσα, αλλά όχι ομοιόμορφη όπως οι περισσότερες. Έμαθα από τον δερματολόγο μου ότι αυτό είναι το νούμερο 1 σημάδι ότι μάλλον δεν είναι ελιά και πάει προς μελάνωμα.Έναν μήνα μετά, που ήρθαν τα αποτελέσματα από τη βιοψία, μου είπαν ότι αν το είχαμε αφήσει, θα είχε γίνει μελάνωμα και θα τρέχαμε για θεραπείες. Το θετικό ήταν ότι το προλάβαμε στο τσακ. Ένα μήνα μετά κατάλαβα την βαρύτητα που είχε».

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά κατέληξε στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της πρόληψης: «Η ηλικία δεν παίζει κανέναν ρόλο για τα μελανώματα. Μπορεί να κάνει μετάσταση σε άλλα σημεία του οργανισμού σου και να δημιουργηθεί καρκίνος. Είναι πολύ σημαντική η πρόληψη, να προσέχουμε τον εαυτό μας και να κάνουμε εξετάσεις».