«Έλεος!» - Θύμα σοβαρής απάτης ο Ανδρέας Γεωργίου

Τι συνέβη με τον γνωστό σκηνοθέτη - ηθοποιό

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Ανδρέας Γεωργίου έπεσε θύμα απάτης μέσω της τεχνολογίας που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), καθώς μέσα από μια ανάρτηση του στο instagram την Τρίτη 2/4 δήλωσε, πως κυκλοφορεί παραπλανητική διαφήμιση με το όνομά του.

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να πληθαίνουν οι απάτες μέσω τεχνητής νοημοσύνη και συνήθως θύματα της πέφτουν δημόσια πρόσωπα, που μπορούν να έχουν μεγάλη επιρροή στον κόσμο και εν τέλει να εξαπατηθούν.

Μέσα από την ανάρτησή του ο Ανδρέας Γεωργίου δείχνει το βίντεο από παλιότερη συνέντευξή του, στην οποία έχουν αλλάξει τα λόγια προωθώντας μια ενέργεια. Στη συνέχεια, το θέμα συζητήθηκε στην εκπομπή Πάμε Δανάη με τον Πρόεδρο από το Internet Now να εξηγεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και τι αναμένεται να αλλάξει για τις απάτες μέσω ΑI.

Η ανάρτηση του Ανδρέα Γεωργίου για την απάτη τεχνητής νοημοσύνης

«Δεν είναι δικό μου αυτό. Έγινε επεξεργασία στη φωνή μου. Δεν τα είπα ποτέ αυτά, έλεος», έγραψε ο Ανδρέας Γεωργίου.

Ανδρέας Γεωργίου - Θύμα απάτης

Αντίστοιχο περιστατικό έζησε και η Φαίη Σκορδά

«Θέλω να δούμε κάτι σοβαρό, που δεν συμβαίνει μόνο σε μένα αλλά και σε άλλα διάσημα πρόσωπα που λόγω δουλειάς έχουν μία συγκεκριμένη προβολή και αναγνωρισιμότητας. Συζητούσαμε και προχθές το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης και το που μπορεί πια να φτάσει, καθώς μπορούν να αλλάξουν τη φωνή, το πρόσωπο και να σου βάλουν λόγια στο στόμα.

Εδώ λοιπόν πήραν ένα ένα απόσπασμα από μία συνέντευξη με έναν καλεσμένο γιατρό - διατροφολόγο και άλλαξαν και τα δικά μου λόγια και τα δικά του, αλλά χρησιμοποιούν την ίδια φωνή, νομίζει κανείς ότι είναι η δική μου φωνή. Να πω λοιπόν, ότι αυτό είναι απάτη, είναι όλο fake, έχει δημιουργηθεί μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε.

Αρκετοί, που μου έστειλαν στο Instagram το κατάλαβαν. Αλλά κάποιοι άνθρωποι, που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι δεν το κατάλαβαν. Έχω πάθει σοκ. Είναι και επικίνδυνο αυτό, γιατί πέρα από το οικονομικό είναι πια και θέμα υγείας. Σοκαριστικό», είπε η Φαίη Σκορδά την Πέμπτη 21/3/24 στο Fay's Time.

ΠΗΓΗ Α