Μιρέλλα Παπαοικονόμου: «Ο πρώην σύζυγός μου είναι ο καλύτερός μου φίλος»

Η σεναριογράφος των επιτυχιών μιλάει για όλα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Μιρέλλα Παπαοικονόμου: «Ο πρώην σύζυγός μου είναι ο καλύτερός μου φίλος»

Μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της παραχώρησε η σεναριογράφος των επιτυχιών, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, στην «Ελένη» και στη Φωτεινή Λασπά. Σε μία εξομολόγηση καρδιάς, εφ' όλης της ύλης, αναφέρθηκε σε ηθοποιούς που έκαναν μεγάλη καριέρα μέσα από τα σενάριά της, στη σχέση με τον πρώην σύζυγό της, καθώς και με την τηλεόραση, την οποία δεν βλέπει πλέον.

«Η καθημερινότητά μου στα Κύθηρα είναι διαφορετική από των Αθηνών. Όλα γίνονται πιο αργά, άνετα και ελεύθερα. Η επαφή με τη φύση κάνει όλη τη διαφορά. Στην πόλη θέλω να επιστρέψω γιατί στα Κύθηρα στερούμαι το θέατρο και τον κινηματογράφο. Μερικές φορές λέω ότι θέλω να κάνω μία ταινία στα γεράματα, αλλά είναι αστείο γιατί γεράματα έχω έτσι κι αλλιώς. Δεν μου πολυαρέσει που γερνάω, παρόλο που θα έπρεπε να έχω συμφιλιωθεί με το χρόνο», είπε αρχικά η Μιρέλλα Παπαοικονόμου.

Όσον αφορά τις αγαπημένες της συνήθειες πλέον, πρόσθεσε: «Γενικά μου αρέσουν τα πάντα, εκτός απ' το να κοιμάμαι ή να κάθομαι σε έναν καναπέ και να βλέπω τηλεόραση. Η σχέση μου με την τηλεόραση είναι καθαρά επαγγελματική και ας δουλεύω 40 χρόνια σε αυτή».

Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου ετοιμάζει νέα σειρά

Πριν από λίγο καιρό ολοκλήρωσε τα γυρίσματα στις «17 Κλωστές», ενώ ήδη ετοιμάζει την επόμενη σειρά της που θα βασίζεται στο βιβλίο «Το Απαραίτητο φως» της Ντορίνας Παπαλιού. Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου νιώθει χορτασμένη ωστόσο.

«Δεν με ενδιαφέρει τόσο τι θα γράψουν, γιατί έχω πάρει την αγάπη του κόσμου. Ήταν ικανοποιητική η καριέρα μου, έχω δώσει την ψυχή μου γι' αυτή τη δουλειά. Αναπολώ τις συνθήκες που δουλεύαμε τότε, ήταν πολύ πιο ευχάριστες. Τώρα υπάρχει πολλή πίεση και ανταγωνισμός. Όσοι έγιναν σταρ από τις σειρές μου το άξιζαν γιατί ήταν πολύ καλοί ηθοποιοί, εργατικοί και εξαιρετικά παιδιά, όπως ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, η Μυρτώ Αλικάκη και η Κατερίνα Λέχου», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μιρέλλα Παπαοικονόμου.

«Έχω δύο παιδιά και ένα εγγόνι, δεν ήθελα να ξαναπαντρευτώ»

Όσον αφορά τις σχέσεις με τον πρώην σύζυγό της, η σεναριογράφος έσταξε μέλι. «Είναι ο καλύτερός μου φίλος, είναι ένας εξαιρετικός πατέρας και μου έχει σταθεί σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Ταξιδεύουμε οι δυο μας, έρχεται διακοπές στα Κύθηρα, τρώμε... Νομίζω ότι απλά, όταν φτάσαμε στο σημείο να χωρίσουμε, ίσως να μην ταιριάζαμε σαν ζευγάρι».

Κλείνοντας η Μιρέλλα Παπαοικονόμου μίλησε για τη συντροφικότητα, καθώς και για τη σχέση με τα παιδιά και το εγγόνι της. «Η συντροφικότητα δεν μου λείπει πια. Δεν νιώθω μοναξιά γιατί έχω φίλους πολύ αγαπητούς και την αδελφή μου. Επίσης έχω δύο παιδιά και ένα εγγόνι, εδώ και πολλά χρόνια δεν ήθελα να ξαναπαντρευτώ. Μπορεί βέβαια να έρθει κάτι κεραυνοβόλο, που να ανατρέψει όλα τα “ποτέ” μου.

Ο ένας μου γιος μένει στην Αμερική, μιλάμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο και στο skype. Πρέπει οπωσδήποτε να βλέπω και τον εγγονό μου. Με τον άλλο μου γιο βλέπομαι αρκετά συχνά, αισθάνομαι ότι με σκέφτονται πολύ, ίσως ανησυχούν γιατί κάνω περισσότερα απ' όσα αναλογούν στην ηλικία μου», δήλωσε η Μιρέλλα Παπαοικονόμου.