Δήμητρα Ματσούκα: «Είχα δύσκολες συνεργασίες με ανθρώπους που ήταν μεγαλύτεροί μου»

«Λέγαμε ότι “Δεν πειράζει, είναι σκηνοθέτης, έτσι πρέπει”»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Δήμητρα Ματσούκα: «Είχα δύσκολες συνεργασίες με ανθρώπους που ήταν μεγαλύτεροί μου»

Η Δήμητρα Ματσούκα και ο Πέτρος Κόκκαλης ήταν οι χθεσινοβραδινοί (4/4) καλεσμένοι στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Το νιόπαντρο ζευγάρι ξεδίπλωσε άγνωστες πτυχές από τη γνωριμία και τον πρόσφατο γάμο του, ενώ και οι δύο σύζυγοι αναφέρθηκαν στην καλλιτεχνική ή στην επιχειρηματική και πολιτική τους πορεία αντίστοιχα.

Από την πλευρά της η Δήμητρα Ματσούκα μίλησε για τις «κόκκινες γραμμές» της λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η αγένεια με ενοχλεί, στη δουλειά και στη ζωή, και την αντιμετωπίζω ευθέως. Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που αισθάνομαι ότι λειτουργούν και κινούνται πάντα βάσει του συμφέροντός τους. Υπάρχουν ιδιοσυγκρασίες που αντιλαμβάνεσαι αυτό, ότι δηλαδή ο κόσμος να χαλάσει, θα τα φέρουν έτσι ώστε να πετύχουν. Αυτό είναι κάτι που μου δημιουργεί απέχθεια. Απέχθεια μου δημιουργούν και οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν με μια πολύ οικονομική προσέγγιση τα πράγματα. Δηλαδή τι συμφέρει την τσέπη τους και αυτό είναι κάτι που με απωθεί».

Δείτε επίσης: Ενώπιος Ενωπίω: Απίστευτο παρασκήνιο με την Δήμητρα Ματσούκα - Τι ζήτησε από το Νίκο Χατζηνικολάου πριν βγουν στον αέρα

Η Δήμητρα Ματσούκα για τις δύσκολες συνεργασίες στο θέατρο

Στη συνέχεια έγινε πιο συγκεκριμένη. Η Δήμητρα Ματσούκα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στο θέατρο είχα συνεργασίες που ήταν έντονες και με ανθρώπους που υπήρξαν δύσκολοι. Έγινα πολύ νωρίς γνωστή εγώ και αυτό βεβαίως διευκολύνει τη θέση σου σε μια δουλειά. Είναι αλλιώς να είσαι ένας ηθοποιός που θέλει να κάνει πράγματα και αλλιώς κάποιος που σε φωνάζουν και με έναν τρόπο σε έχουν ανάγκη. Τότε πιο εύκολα μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου και να επιβληθείς, πιο δύσκολα και ο άλλος σε προσεγγίζει με έναν άλλον τρόπο. Δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτό, πάντως δεν είχα τέτοια θέματα».

«Είχα όμως δύσκολες συνεργασίες και πάντα έμπαινα στη θέση του άλλου, γιατί συνήθως αυτά τα έκαναν άνθρωποι μεγαλύτεροι μου και με παρελθόν. Αντιλαμβανόμουν ότι κάτι υπήρχε και μιλάω για τρόπους που, αν εγώ ήμουν στη θέση τους, δεν θα τους ακολουθούσα. Υπήρχε ένα καθεστώς αποδοχής, λέγαμε ότι “Δεν πειράζει, είναι σκηνοθέτης, έτσι πρέπει”. Το θεωρούσαμε περίπου κανονικό. Νομίζω ότι πια έχουν αλλάξει τα πράγματα, είναι προσεκτικοί και αυτοί που ακούν την εξουσία, αλλά και αυτοί που τη δέχονται, γιατί καμιά φορά γίνεσαι συνένοχος», ανέφερε μεταξύ άλλων η Δήμητρα Ματσούκα στη συνέχεια.