Βαρύ το κλίμα στην κηδεία του Γιώργου Καραγιάννη - Πλήθος ηθοποιών στο τελευταίο αντίο του ιδιοκτήτη των Κάπα Studios

Ρίγη συγκίνησης...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Βαρύ το κλίμα στην κηδεία του Γιώργου Καραγιάννη - Πλήθος ηθοποιών στο τελευταίο αντίο του ιδιοκτήτη των Κάπα Studios

Την Τετάρτη 3 Απριλίου ο Γιώργος Λιάγκας ανακοίνωσε μέσα από την εκπομπή του ΑΝΤ1, Πρωινό, πως έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Καραγιάννης, ο ιδιοκτήτης των Κάπα Studios που βρίσκονται στα Σπάτα, σε ηλικία 95 ετών (δείτε εδώ τα συγκινητικά του λόγια).

Σήμερα, Παρασκευή 5 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία του, στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας Εκάλης και ακολούθησε η ταφή του στο νεκροταφείο Κηφισίας. Το παρόν έδωσαν, πέρα από την οικογένειά του, πάρα πολλοί άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εκπομπής. Ανάμεσά τους η Λουκία Παπαδάκη, ο Γιάννης Μπέζος, ο Τάσος Νούσιας, ο Θάνος Καληώρας και η Λόλα Νταϊφά.

Εικόνες από το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Καραγιάννη

Λίγες πληροφορίες για τη ζωή του ιδιοκτήτη των Κάπα Studios

Ο Γιώργος Καραγιάννης, ήταν γιος του Ιωάννη Καραγιάννη, ο οποίος καταγόταν από τη Σμύρνη. Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Τρίπολη, εκεί όπου γεννήθηκε ο ίδιος, το 1928. Οι γονείς του έκαναν δύο ακόμη παιδιά, την Κωνσταντίνα και την Άννα.

Μόλις εκείνος τελείωσε τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου, μετακόμισαν όλοι μαζί στην Αθήνα. Λίγο αργότερα όμως, ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας τον ίδιο, την μητέρα του και τις αδερφές του στο πένθος. Πέρασαν αρκετά δύσκολα εκείνη την εποχή και εξαιτίας αυτού του θλιβερού γεγονότος ο Γιώργος Καραγιάννης αναγκάστηκε να δουλέψει σκληρά, από πολύ μικρός, ώστε να βοηθήσει την οικογένειά του.

Στα 18 του εισήλθε στον κόσμο του κινηματογράφου πιάνοντας δουλειά στην Σκούρας Φιλμ, ενώ λίγα χρόνια μετά έγινε μέλος της Φίνος Φιλμ, αναλαμβάνοντας την διανομή και την εκμετάλλευση των κινηματογραφικών ταινιών της.

Μετά τον θάνατο του Φίνου ο Γιώργος Καραγιάννης ξεκίνησε τις δικές του παραγωγές ταινιών, όμως δεν σταμάτησε εκεί και το 1994 έκανε το μεγαλύτερό του όνειρο πραγματικότητα, ιδρύοντας τα Κάπα Studios. Πρόκειται για μια έκταση 30 στρεμμάτων, με υπερσύχγρονες εγκαταστάσεις, βασισμένες στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Πληροφορίες: Πρώτο Θέμα