Δημήτρης Κόκοτας: «Έχουν κάνει δύο απόπειρες...» - Οι λόγοι που ο τραγουδιστής δεν ανταποκρίθηκε στην αποσωλήνωση

Οι δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη για την κατάσταση της υγείας του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Δημήτρης Κόκοτας νοσηλεύεται για έντεκα ημέρες στο νοσοκομείο Γεννηματάς και συγκεκριμένα στη ΜΕΘ του κρατικού θεραπευτηρίου μετά από έμφραγμα και ανακοπή καρδιάς, που υπέστη ο γνωστός τραγουδιστής.

Η κατάσταση της υγείας του αναφέρεται, πως είναι κρίσιμη και παράλληλα σταθερή. Η σύζυγός και το περιβάλλον του τραγουδιστή παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις οδηγίες των γιατρών, καθώς περιμένουν για μια ευχάριστη ανακοίνωση.

Οι τελευταίες πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο, πως έγινε προσπάθεια αποτυχημένης αποσωλήνωσης του τραγουδιστή (δείτε εδώ). Τη Δευτέρα 8/4 η Ματίνα Παγώνη μίλησε στο Πρωινό και μετέφερε τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Κόκοτα.

Οι δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη για την κατάσταση υγείας του Δημήτρη Κόκοτα

«Όπως σας έχω ήδη πει η αποσωλήνωση δεν είναι κάτι εύκολο. Γίνεται κάτω από ειδικές συνθήκες και μετά από έναν πλήρη έλεγχο εξετάσεων, όταν οι ενδείξεις του πακέτου και της κλινικής κατάστασης είναι αυτή που λέει στην ομάδα των γιατρών να προχωρήσουν.

Ήδη έχουν κάνει δύο απόπειρες, το Σαββατοκύριακο δεν έγινε καμιά απόπειρα. Σήμερα, Δευτέρα θα γίνουν κάποιες εξετάσεις και μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών θα ξεκινήσουν να κάνουν την αποσωλήνωση την τρίτη φορά ή όχι. Αυτές οι καταστάσεις σας το έχω πει δεν μπορείτε ίσως να καταλάβετε, εσείς νομίζετε όλοι - επειδή λογικό είναι δεν είστε γιατροί - ότι πρέπει να τελειώνουμε, πρέπει να προχωρήσουμε, να αποσωληνωθεί. Δεν αποσωληνώνεις έναν άνθρωπο, εάν δεν είναι βάση πρωτοκόλλου οι συνθήκες για να γίνει η αποσωλήνωση.

Για αυτό λοιπόν σήμερα θα προχωρήσουμε σε εξετάσεις και σταδιακά αν το επιτρέψουν θα ξεκινήσουν. Να ξέρετε και οι γιατροί όσο πιο γρήγορα αποσωληνώσουν και να πάνε τον ασθενή στο κανονικό θάλαμο - αυτό θέλουν. Όμως δεν μπορούν να το κάνουν. Εδώ πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος βάση συνθηκών θα αποσωληνωθεί.

Δε μπορούμε να το τρέξουμε το περιστατικό, θα πάμε βάσει των στοιχείων που έχουμε στα χέρια μας, των εξετάσεων κλπ. Η ομάδα ξέρει τι κάνει, καλά κάνει και σιγά σιγά αυτά τα περιστατικά έτσι θα αποσωληνωθούν και έτσι θα προχωρήσουν. Μην ανησυχείτε! Νομίζω, ότι θέλει υπομονή, σας το έχω τονίσει, θέλει ένα εύλογο χρονικό διάστημα και ο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός, δεν είναι όλοι ίδιοι.

Η εγκεφαλική λειτουργία ελέγχεται να ξέρετε και η αποσωλήνωση δεν καθυστερεί, τη βγάζω αυτή τη λέξη. Δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή, γιατί δεν έχουμε ενδείξεις από τις εξετάσεις», είπε η Ματίνα Παγώνη.