Ηρώ: «Θα το πω για πρώτη φορά! Δυστυχώς...» - Η σπάνια αποκάλυψη για τον 20χρονο γιο της

«Με χρειάζεται γιατί, καταρχήν, δεν είναι αυτόνομος οικονομικά και...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ηρώ: «Θα το πω για πρώτη φορά! Δυστυχώς...» - Η σπάνια αποκάλυψη για τον 20χρονο γιο της

Η Ηρώ βρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ, Στούντιο 4, το απόγευμα της Τετάρτης 10 Απριλίου, και συζήτησε για άγνωστες μέχρι τώρα πτυχές της προσωπικής της ζωής. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο μεγάλωμα του γιου της, ο οποίος πλέον είναι 20 ετών, και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της μονογονεϊκής τους οικογένειας.

Η εξομολόγηση της Ηρούς για τον γιο της

«Η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα χρόνια κουραζόμουν πάρα πολύ. Γιατί στην Ελλάδα σήμερα, όταν μεγαλώνεις ένα παιδί μόνη σου, είναι μια διαδικασία επίπονη και δύσκολη. Εγώ το έζησα αυτό πριν από 20 χρόνια που σημαίνει ότι είχα και κοινωνικούς φραγμούς. Όχι από τον κόσμο και το κοινωνικό σύνολο, αλλά από τα χαρτιά, την καθημερινότητα και τα υπουργεία. Δεν διανοείσαι! Ένας άλλος κόσμος για το προφανές και εγώ ακολουθούσα τους κανόνες με υπομονή. Ήταν ένα μάθημα», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Για το διαβατήριο του Γιώργου χρειάστηκε να το βγάλω δεύτερη φορά, γιατί μου το απέρριψαν την πρώτη. Δεν είπαν ποτέ τον λόγο. Απορρίφθηκε την πρώτη φορά και έπρεπε να ξανακάνω τη διαδικασία. Νομίζω πως αυτό ήταν κάτι από το οποίο έμαθαν και οι άνθρωποι εκεί ότι δεν υπάρχει λόγος για τόσο μεγάλη καχυποψία απέναντι σε έναν γονιό που είναι μόνος του. Μου ζητούσαν μάρτυρες επειδή δεν ήταν παρόντες και οι δυο γονείς για να επιβεβαιώσουν ότι είμαι εγώ η μαμά.

Αντιλαμβάνομαι τις δικλείδες ασφαλείας που προσπαθούν να κρατήσουν, αλλά καμιά φορά είναι και ο τρόπος. Πιστεύω ότι οι κοινωνίες χρειάζονται χρόνο και πιστεύω ακράδαντα στην παιδεία. Ειλικρινά το λέω, όσο μεγαλώνω, πιστεύω ότι όλα είναι ζήτημα παιδείας και καλλιέργειας».

Και στη συνέχεια της συζήτησης, αποκάλυψε: «Για να είμαι ειλικρινής και θα το πω για πρώτη φορά. Ναι, χρειάστηκε να τον προστατεύσω και δυστυχώς όχι από τους συμμαθητές του, αλλά από δάσκαλους. Δεν μπορώ να πω περισσότερα. Χρειάστηκε στην Α’ Δημοτικού να τον προστατεύσω από την ίδια του τη δασκάλα, η οποία για κάποιον λόγο αποφάσισε ότι δεν συμπαθούσε τον Γιώργο. Δεν έκανα τίποτα.

Μέχρι που έκανα κάτι και έφτασα μέχρι την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Λέω δεν γίνεται αυτό το πράγμα, δεν υπήρχε κανένας λόγος. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι σε κάθε χώρο υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες. Υπάρχουν και εξαιρετικοί δάσκαλοι, όπως του έτυχαν του Γιώργου και τα επόμενα χρόνια. Ο Γιώργος πέρασε δύσκολα, γύριζε κάθε μεσημέρι με κλάματα στην Α’ δημοτικού. Το λύσαμε, αλλά δεν έπαυε να έχει δημιουργηθεί ένα προηγούμενο αρνητικό στον Γιώργο».

Δείτε επίσης: «Κατέληξαν στο νοσοκομείο με διάσειση» - Θύμα άγριου ξυλοδαρμού ο γιος της Ηρώς και η παρέα του

Για όσους λένε πως χρειάζονται και τους δύο γονείς τα παιδιά, ανέφερε: «Είναι πάρα πολύ καλό αυτό που συνέβη με το νομοσχέδιο, αλλά χρειάζεται πραγματικά παιδεία, δεν αρκεί απλώς ένας νόμος που θα βγει. Για να γίνω σαφής, έπρεπε να συμβεί εδώ και 50 χρόνια, αλλά χρειάζεται να λειτουργήσει και εκπαιδευτικά αυτό το πράγμα. Οι κοινωνίες δεν αλλάζουν σε μια μέρα. Οι κοινωνίες αλλάζουν μέσα από την καθημερινότητα, μέσα από όλους εμάς που κάνουμε τις επιλογές που κάνουμε και τις στηρίζουμε με θάρρος και υπευθυνότητα.

Δε χρειάζεται μόνο θάρρος, χρειάζεται να είσαι και υπεύθυνος για τις αποφάσεις σου, να καταλαβαίνεις τι ευθύνη αναλαμβάνεις με αυτά που λες και κάνεις. Δε θα κρίνω κανέναν, δε θύμωσα καθόλου με όσους έλεγαν ότι τα παιδιά χρειάζονται και τους δυο γονείς. Κρίνω τα πράγματα λίγο πιο κοινωνιολογικά από αυτό που φαίνονται ότι είναι σαν πρώτη εικόνα.

Οι άνθρωποι χρειάζονται εκπαίδευση για να καταλάβουν. Νομίζω ότι ήταν άνευ λόγου η φασαρία που έγινε. Ο γιος μου με χρειάζεται γιατί, καταρχήν, δεν είναι αυτόνομος οικονομικά και, δεύτερον, κάνουμε και πάρα πολλές συζητήσεις μαζί. Έχουμε μια ωραία σχέση, δεν είμαστε φίλοι, είναι ξεκαθαρισμένο αυτό, είμαι η μαμά του και είναι ο γιος μου. Δε θυμώνει όταν μιλάω γι' αυτόν, αλλά δε του αρέσει η δημοσιότητα. Έχουμε συμφωνήσει σε αυτό γι’ αυτό και δεν τον εκθέτω…».

Δείτε επίσης: Βαρύς πόνος για την Ηρώ: «Στο επανιδείν αγαπημένη μου»