Δημήτρης Κόκοτας: «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί είναι...» - Σημαντική εξέλιξη μετά από 15 ημέρες στη ΜΕΘ

«Δεν πρέπει να μείνει πάρα πολύ σε διασωλήνωση!»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Δημήτρης Κόκοτας παραμένει για 15η ημέρα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς μετά από έμφραγμα και καρδιακή ανακοπή, που υπέστη ο γνωστός και αγαπημένος τραγουδιστής (δείτε εδώ τι έχουν πει στην κόρη του).

Μέσα από δηλώσεις της δημοσιογράφου, Γιάννας Σουλάκη από το iatropedia.gr την Παρασκευή 12/4 στο Super Κατερίνα έγιναν γνωστά τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του τραγουδιστή, τους κινδύνους που ελλοχεύουν αλλά και τι αναμένεται να κάνουν τις επόμενες ημέρες οι γιατροί.

Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα

«Η 15η ημέρα συμπληρώνεται σήμερα και η κατάστασή του είναι σταθερά κρίσιμη. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει βελτίωση, αλλά ένα μότο που επαναλαμβάνουν διαρκώς αλλά και στην περίπτωση του Δημήτρη Κόκοτα είναι ότι απαιτείται χρόνος. Αυτές τις δύο λέξεις μας λένε διαρκώς.

Δεν είναι κάτι που θα φανεί μια θεαματική βελτίωση. Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τώρα οι γιατροί είναι κυρίως το νευρολογικό, δεν είναι το καρδιολογικό, το οποίο από τη στιγμή που τοποθετήθηκε το στεντ και έγινε αιμάτωση της καρδιάς αυτό πλέον ελέγχεται και το αιματολογικό είναι αυτό που πρέπει να ρίξουν οι γιατροί όλη τη βαρύτητά τους.

Ο βασικότερος κίνδυνος είναι τα ενδονοσοκομειακά μικρόβια, όσο ο ασθενής παραμένει στη ΜΕΘ και μάλιστα είναι πλήρως διασωληνωμένος και στη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, η τραχειοτομία είναι πάντα ένας κίνδυνος για τα ενδονοσοκομειακά μικρόβια και ειδικά εδώ στην Ελλάδα εμείς έχουμε πολύ έντονο αυτό το πρόβλημα. Είναι πάντα αυτός ένας κίνδυνος. Για αυτό και οι γιατροί επιχειρούν, όσο το δυνατόν συντομότερα να αποσωληνώσουν τον ασθενή και να τον βγάλουν από τη ΜΕΘ. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτές δεν είναι δυνατόν.

Είδαμε όμως και περιπτώσεις όπως του Μανώλη Μαυρομμάτη, ότι πραγματικά τα κατάφερε, βγήκε. Τώρα έχουν γίνει τρεις αξονικές στον Δημήτρη Κόκοτα, υπάρχουν ελπίδες να φανεί τελικά ότι δεν υπάρχει νευρολογική βλάβη. Θα γίνουν και καινούργια τεστ τη Δευτέρα. Θα χρειαστεί υπομονή και κυρίως για τους οικείους του και τη σύζυγό του που αγωνιά πολύ και θέλει να δει μια βελτίωση.

Η κάθε περίπτωση του κάθε ασθενούς είναι διαφορετική. Συμβαίνουν δραματικά πράγματα αλλά και μεγάλα θαύματα. Η αλήθεια είναι ότι ο ασθενής δεν πρέπει να μείνει πάρα πολύ σε διασωλήνωση, αλλά οι γιατροί κρίνουν την κάθε περίπτωση του ασθενούς μεμονωμένα», είπε η Γιάννα Σουλάκη.