Παντελής Παντελίδης: Αγωγή-μαμούθ στην περιφέρεια Αττικής από την οικογένεια του αδικοχαμένου τραγουδιστή

Τι δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Οχτώ χρόνια έχουν συμπληρωθεί από τις 18 Φεβρουαρίου του 2016, την ημέρα που ο Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Ωστόσο μία νέα εξέλιξη είχαμε τις τελευταίες ημέρες, καθώς η οικογένεια του αδικοχαμένου τραγουδιστή κινείται νομικά κατά της Περιφέρειας Αττικής.

Για πρώτη φορά η εκπομπή «Ανοιχτές Υποθέσεις» με τον Πέτρο Κουσουλό αποκάλυψε την αγωγή-μαμούθ, ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, που κατέθεσε η οικογένεια Παντελίδη. Μιλώντας στο Open, ο δικηγόρος της οικογένειας Απόστολος Λύτρας έκανε λόγο για ευθύνες της Περιφέρειας σχετικά με τις προδιαγραφές των κατασκευών στους δρόμους, αναφερόμενος φυσικά στην μπάρα που επέφερε τον θανάσιμο τραυματισμό του τραγουδιστή.

Δείτε επίσης: Οικογένεια Παντελίδη: Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο για το θάνατο του πατέρα τους - Με την κορνίζα του στα χέρια η κυρία Αθηνά

Οι λόγοι που κατέθεσε αγωγή η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη

«Κάθε Περιφέρεια έχει την ευθύνη και για την κατασκευή και για την επίβλεψη και για τη συντήρηση. Η συγκεκριμένη μπάρα ήταν φθαρμένη, ήταν με βάση τις πραγματογνωμοσύνες που έχουμε κάνει, σε λάθος ύψος, εξείχε ένα σίδερο με αποτέλεσμα όταν το αυτοκίνητο προσέκρουσε στο συγκεκριμένο σημείο, αντί να το κρατήσει η μπάρα, πέρασε στο αυτοκίνητο το σίδερο, σκοτώνοντας τον Παντελή Παντελίδη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Λύτρας.

Όπως πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη: «Το ένα σίδερο δεν ήταν στη θέση του, δεν ήταν ομοιόμορφα φτιαγμένη η κατασκευή. Δεν είναι, πάντως, η πρώτη που έχουμε ανάλογες περιπτώσεις και η ευθύνη, βάσει αρμοδιοτήτων, αλλάζει ανάμεσα στους Δήμους και στην Περιφέρεια». Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει προηγούμενο σε αντίστοιχες αποφάσεις, καθώς έχουν παρατηρηθεί και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.