Τάσος Ξιαρχό για την απόπειρα αυτοκτονίας του: «Πήρα γύρω στα 40 χάπια, τα κατάπια στην παιδική μου γειτονιά»

«Εκείνη την ώρα επέλεξα να μιλάω με την Ελεονώρα Μελέτη»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Τρία χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ξέσπασε σάλος γύρω απ' τον Τάσο Ξιαρχό, που με βίντεό του έκανε bullying σε άγνωστη κοπέλα εξαιτίας του σώματός της και της ριγέ μπλούζας που επέλεξε να φορέσει σε έξοδό της. Μετά τις έντονες αντιδράσεις ο χορογράφος τότε είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, παίρνοντας μεγάλη ποσότητα από χάπια, με την άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ να τον γλιτώνει από το μοιραίο

Με ένα δεκάλεπτο βίντεο στο TikTok, o Τάσος Ξιαρχό τόνισε πως αυτή η κίνηση τον κυνηγάει ακόμα, και πάντα θα βρεθεί κάποιος να αφήσει ένα αρνητικό σχόλιο για να του θυμίσει εκείνη τη σκοτεινή στιγμή.

Δείτε επίσης: Τάσος Ξιαρχό: Απειλεί να αυτοκτονήσει με χάπια - Τα ανησυχητικά μηνύματα σε φίλους του

Ο Τάσος Ξιαρχό περιγράφει την απόπειρα αυτοκτονίας του

Είμαι πάρα πολύ κουρασμένος, είμαι εξουθενωμένος, δεν αντέχω βασικά άλλο και δεν αντέχω γιατί δεν χρειάζεται άλλο. Πριν περίπου τρία χρόνια έκανα κάτι το οποίο επηρέασε όλη μου τη ζωή, επηρέασε τη ζωή μου τόσο πολύ που από εκεί που είχα τα πάντα, τα έχασα όλα. Έκανα κάτι λάθος, ανέβασα ένα βίντεο, ξέρουμε όλοι αυτή την ιστορία. Ακόμη και σήμερα αυτό με στιγματίζει και το κουβαλάω. Έχω προσπαθήσει, έχω δουλέψει, έχω κάνει πάρα πολλά πράγματα για να εξιλεωθώ είτε από εμένα είτε από τον κόσμο και καθημερινά ό,τι και να κάνω, ακόμη και να χαμογελάσω από κάτω κάποιος θα γράψει «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Δεν χρειάζεται να ξεχάσεις αλλά πρέπει να σέβεσαι τα συναισθήματα εκείνου που πέρασε δύσκολα με κάτι και αν το μετάνιωσε ή δεν το μετάνιωσε, μετά από κάποιο διάστημα νομίζω ότι έχει να κάνει μόνο με μένα. Μου λένε ότι πρέπει να καταστραφώ, δεν ξεχνάμε ποτέ, δεν με νοιάζει, μη ξεχάσετε ποτέ. Εγώ όμως ξέχασα ή προσπαθώ να ξεχάσω ότι πήγα να πάρω τη ζωή από εμένα. Πολλοί γελάνε και λένε ότι αυτός έκανε ότι αυτοκτόνησε. Ακόμη και φίλοι το πιστεύουν.

Ναι, αυτοκτόνησα. Πήρα χάπια, πολλά χάπια από ένα φαρμακείο στην Πατησίων που ήταν από ξένους για να μη με αναγνωρίσουν, πήρα γύρω στα 40 χάπια, τα κατάπια στην παιδική μου γειτονιά. Δεν πέθανα και ακόμη και σήμερα κάποιοι λένε ότι το έκανα ψέματα για να γλιτώσω. Δεν το έκανα στα ψεύτικα, ήθελα να πεθάνω. Αλλά δεν μου πήρε ο Θεός τη ζωή, δεν με πήρε από εδώ. Με άφησε εδώ να παλέψω και να καταφέρω πράγματα από την αρχή. Μπορεί να έχω κάνει 100 καλά και 2 μαλα@@@. Αυτές τις δύο κοιτάτε. Δεν θέλω να πω πόσα καλά έχω κάνει. Εχω δώσει απέραντη βοήθεια και βοήθεια αγάπης, όχι με συμφέρον.

Πήγα στο νοσοκομείο να κάνω την πλύση στομάχου και έλεγα «δεν πέθανα, γιατί δεν πέθανα, πώς και δεν πέθανα». Πήρα 40 χάπια, ήμουν λιπόθυμος για ώρες στα χορτάρια και αυτό που άκουσα μόλις ξύπνησα ήταν ότι έκανα ψέματα και έπαιζα με τα συναισθήματα όλων, επειδή εκείνη την ώρα επέλεξα να μιλάω με μια πολύ γνωστή δημοσιογράφο, την Ελεονώρα Μελέτη, γιατί ήθελα αν πεθάνω να περάσει αυτό που μου συνέβαινε εκείνη τη στιγμή, της έλεγα πώς νιώθω, πόσο μουδιασμένος είμαι, ότι όλα ήταν θολά γύρω μου, πέθαινε η ψυχή μου. Ξύπνησα και άκουγα τα περιπολικά, τους φίλους μου και έλεγα γιατί δεν πεθαίνω. Ξύπνησα και λέω θα πάω να πέσω από τις γραμμές του τρένου, θα πάω να πηδήξω στο τρένο που ήταν εκεί κοντά… Εκείνη η μέρα ήταν καθοριστική για τη ζωή μου…

Όλους μας νοιάζει τι λέει ο κόσμος, ό,τι και να διαβάζεις θα μείνει εδώ πίσω στο μυαλό χαραγμένο και θα το σκέφτεσαι μέρα νύχτα, 100 καλά να σου πουν, το ένα κακό θα μείνει χαραγμένο στο μυαλό σου γιατί αυτά μας πονάνε, τα λάθη μας.

Δεν ντρέπεστε καθημερινά να χαίρεστε, να χαίρεστε με τον θάνατο, να γίνει μια καταστροφή και να λέτε για να δούμε πόσοι πέθαναν, εσείς να πεθάνετε, να πεθάνετε παραδειγματικά που χαίρεστε με το κακό, με τον θάνατο, με τη δυστυχία. Ντροπή σας, αίσχος, σιχάματα. Τι πρέπει να κάνω για να με αφήσετε ήσυχο; Να πάω να αυτοκτονήσω; Αυτοκτόνησα και δεν με πιστεύετε. Ό,τι κάνουμε πρέπει να λογοδοτούμε σε όλους σας. Αυτή είναι η ζωή μου και έκανα λάθος. Ξέρεις πόσα λάθη έχω κάνει; Πόσα λάθη έχουν κάνει οι γύρω μου; Δεν είναι διάσημοι και δεν τα βλέπουμε