Eurovision: Σάλος με δημοσίευμα που θέλει τον πρόεδρο της ΕΡΤ να προανήγγειλε στον πρέσβη ότι θα "θάψει" την συμμετοχή της Κύπρου

Η περίεργη ατάκα Ζούλα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Eurovision: Σάλος με δημοσίευμα που θέλει τον πρόεδρο της ΕΡΤ να προανήγγειλε στον πρέσβη ότι θα

Σάλος επικρατεί με την ΕΡΤ για ακόμα μια φορά και αφορμή στάθηκε δημοσίευμα των Νέων - όπως μετέφερε η εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι. Το εν λόγω δημοσίευμα αφορά μια ατάκα φέρεται ότι είπε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας στον πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα σχετικά με την Eurovision.

Η ατάκα λοιπόν αυτή άφησε να εννοηθεί πως έχει προαποφασιστεί η χαμηλή βαθμολογία που θα δώσει ξανά η Ελλάδα στην Κύπρο στον μουσικό Ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Τι συμβαίνει με Ελλάδα - Κύπρο στην Eurovision

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρέσβης της Κύπρου με επίσημο έγγραφό του, ενημέρωσε τους Κύπριους πολιτειακούς άρχοντες ότι επισκέφτηκε το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στις 21/2 και συνάντησε τον πρόεδρο Κωνσταντίνου Ζούλα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, φέρεται να του είπε πως "όσον αφορά τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου, η ΕΡΤ δεν θα δώσει υψηλή βαθμολογία στην κυπριακή αποστολή".

Η δικαιολογία του ήταν πως το συγκριμένο τραγούδι της Silia Kapris συμμετείχε πέρσι τον ελληνικό διαγωνισμό για την επιλογή τραγουδιού που θα εκπροσωπούσε τη χώρας μας και είχε πάρει χαμηλή βαθμολογία.

Να σημειωθεί πως η ΕΡΤ δεν ψηφίζει. Αντιθέτως, συστήσει ανεξάρτητη επιτροπή που θα καταλήξει στη βαθμολογία. Στην επιτροπή αυτή απαγορεύεται να μετέχουν εργαζόμενοι της κρατικής τηλεόραση.

Η θέση που θα τραγουδήσει η Μαρίνα Σάττι - Πότε θα προβληθεί ο Β' ημιτελικός με την ελληνική συμμετοχή

Οι πρόβες και η προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής για την Eurovision 2024 έχουν πάρει ''φωτιά'' με τη Μαρίνα Σάττι και το Zari να κάνουν μεγάλη εντύπωση από την πρώτη κιόλας στιγμή, που κυκλοφόρησε το κομμάτι.

Η τραγουδίστρια με το ιδιαίτερο μουσικό στυλ και ύφος - παρά τα αμφιλεγόμενα σχόλια - εξακολουθεί να είναι προσηλωμένη στον στόχο της και φυσικά σε ετοιμασίες για την ημέρα του ημιτελικού.

Πιο αναλυτικά, ο ημιτελικός της φετινής Eurovision θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις με την Ελλάδα να διεκδικεί το εισιτήριο του τελικού στον Β' ημιτελικό στις 9 Μαΐου. Η κατανομή των χωρών έγινε με κλήρωση, ωστόσο η τέταρτη θέση, στην οποία θα εμφανιστεί η Σάττι έχει επιλεχθεί με άλλα κριτήρια της διοργάνωσης.

Δείτε εδώ: Το αστρονομικό ποσό που κόστισαν τα ρούχα που φόρεσε στο βίντεο κλιπ του "Ζάρι"