Νίκος Καρβέλας: Η σπόντα του για τη συνέντευξη στη Νίκη Λυμπεράκη - «Πριν από μερικές ημέρες είχα ξαναεμφανιστεί στην τηλεόραση και...»

Η αμηχανία της Ναταλίας Γερμανού

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Νίκος Καρβέλας: Η σπόντα του για τη συνέντευξη στη Νίκη Λυμπεράκη - «Πριν από μερικές ημέρες είχα ξαναεμφανιστεί στην τηλεόραση και...»

Το Σάββατο 13/4 ο Νίκος Καρβέλας παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται με τον τραγουδιστή, συγγραφέα και συνθέτη να μιλάει εξομολογητικά και με τον ιδιαίτερο τρόπο που αναλύει τη ζωή (δείτε εδώ τις αντιδράσεις στο πρώην twitter).

Είναι γνωστό, πως ο Νίκος Καρβέλας δεν κάνει τηλεοπτικές εμφανίσεις, ωστόσο πριν από λίγες ημέρες έκανε τη διαφορά και εμφανίστηκε στην εκπομπή της Νίκη Λυμπεράκη με τη συνέντευξή τους να γίνεται θέμα συζήτησης λόγω της εκκεντρικότητας του Καρβέλα.

Η νέα συνέντευξή που παραχώρησε στη Ναταλία Γερμανού κύλισε πολύ πιο ομαλά με τον Νίκο Καρβέλα να την ευχαριστεί μετά από μία ώρα τηλεοπτικής συζήτησης - αφήνοντας μάλιστα και ένα σχόλιο για τη συνέντευξή του στη Νίκη Λυμπεράκη.

Η ατάκα του Νίκου Καρβέλα για τη συνέντευξή του στη Νίκη Λυμπεράκη

«Θέλω να σου πω, ότι πραγματικά αισθάνομαι σήμερα, ότι έχω γεννήσει. Πριν από μερικές ημέρες είχα ξαναεμφανιστεί στην τηλεόραση και αισθάνθηκα άλλα πράγματα. Τώρα αισθάνθηκα σαν μια λεχώνα. Το λέω επειδή δεν έχουν συνηθίσει οι άνθρωποι να με βλέπουν εμένα κάθε λίγο και λιγάκι. Θεωρώ αυτή πρώτη φορά που βγαίνω μετά από 25 χρόνια και πιστεύω μετά από 25 χρόνια να είμαι ακόμα ζωντανός και να δω τι συνέβη μετά από όλα αυτά που είπα σήμερα. Αν θα αλλάξει κάτι ή αν θα με σταυρώσουν», είπε ο Νίκος Καρβέλας.

«Λέω και ξαναλέω πως δεν έχω λεφτά καθόλου! Προτιμώ να είμαι πάμπτωχος γιατί αλλιώς...»

«Όποιος λέει πως είναι αντισυστημικός είναι κουτός. Όλοι και οι αντισυστημικοί, ζουν εντός του συστήματος, άρα αποκλείεται να είναι αντισυστημικοί. Ο αντισυστημικός ζει εκτός πόλης, σε βουνά. Άρα και εγώ συστημικός είμαι, αφού ζω σε ένα σύστημα που έχει συσταθεί χιλιάδες χρόνια. Για αυτό και προσπαθώ όσο μπορώ να μην είμαι συστημικός, κάνοντας πράγματα που βγαίνουν αυθόρμητα. Δεν το διαλέγω να είμαι αντισυστημικός, ο εγκέφαλός μου λειτουργεί έτσι», ανέφερε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Τότε που έκανα τον τραγουδιστή έπαιρνα πολλά λεφτά και αισθανόμουν πάρα πολύ άσχημα. Ειλικρινά τα λέω όλα αυτά, δε λέω ποτέ ψέματα. Πολλές φορές αισθανόμουν απαίσια που έβλεπα νέα παιδιά που έμπαιναν μέσα και άφηναν λεφτά και εγώ στο τέλος έβγαζα ένα μάτσο λεφτά. Και έλεγα αυτό είναι λάθος. Και μάλιστα επειδή ένιωθα πως είναι λάθος, κάποτε αποφάσισα να εμφανιστώ χωρίς λεφτά, αλλά το Υπουργείο με υποχρέωσε να πάρω λεφτά. Ήταν υποχρεωτικό από το σύστημα. Τους είπα να πάρω το κατώτερο και μου ήταν ότι ήταν ένα ευρώ.

Όλοι κυνηγάμε τα λεφτά. Και εγώ το ίδιο έκανα, δεν ήξερα να κάνω κάτι άλλο. Έκανα λοιπόν αυτό το επάγγελμα και μετά από λίγο σταμάτησα και έγραφα μόνο μουσική. Το γεγονός ότι έγινα διάσημος ή απέκτησα λεφτά, δεν είναι θέμα συστήματος. Πάρα πολύ γίνονται γνωστοί, επειδή αυτό που κάνουν τυχαίνει να αρέσει στους υπόλοιπους. Δεν έχει καμία σχέση με το σύστημα αυτό.

Όσο για τα λεφτά, λέω και ξαναλέω πως δεν έχω τίποτα, δεν έχω λεφτά καθόλου. Όχι επειδή είχα και τα έχασα. Ποτέ δεν είχα, δεν με ενδιέφεραν. Μου αρέσει να έχω λεφτά. Προτιμώ να είμαι πάμπτωχος. Αν κατά λάθος έρθουν, καλώς να έρθουν. Πάντα αισθανόμουν άσχημα από την πρώτη φορά που τραγούδησα. Δεν έχω λεφτά, δεν είμαι συστημικός, ανήκω στο σύστημα θέλοντας και μη. Αλλιώς πρέπει να πάω να μείνω σε ένα βουνό».