Δημήτρης Κόκοτας: Οι γιατροί προχώρησαν σε τραχειοστομία - Τι αναμένεται να συμβεί

Η ενημέρωση από τη Ματίνα Παγώνη

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Δημήτρης Κόκοτας παραμένει στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς. Μάλιστα έχουν συμπληρωθεί δύο εβδομάδες από την ημέρα που ο τραγουδιστής υπέστη έμφραγμα και στη συνέχεια καρδιακή ανακοπή για περίπου 7-8 λεπτά.

Μια νέα εξέλιξη έγινε γνωστή για την πορεία της υγείας του την Παρασκευή 12/4. Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στο δελτίο ειδήσεων του Mega και από τη Ματίνα Παγώνη - οι γιατροί προχώρησαν σε τραχειοστομία (δείτε εδώ τι γνωρίζει η 12χρονη κόρη του).

Η νέα εξέλιξη για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Τις επόμενες ημέρες, οι θεράποντες ιατροί θα προσπαθήσουν να αποσωληνώσουν τον Δημήτρη Κόκοτα μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες. Η οικογένειά του τραγουδιστή ακούει τις ενημερώσεις των γιατρών περιμένοντας μια θετική εξέλιξη.

«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί είναι...»

«Η 15η ημέρα συμπληρώνεται σήμερα και η κατάστασή του είναι σταθερά κρίσιμη. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει βελτίωση, αλλά ένα μότο που επαναλαμβάνουν διαρκώς αλλά και στην περίπτωση του Δημήτρη Κόκοτα είναι ότι απαιτείται χρόνος. Αυτές τις δύο λέξεις μας λένε διαρκώς.

Δεν είναι κάτι που θα φανεί μια θεαματική βελτίωση. Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τώρα οι γιατροί είναι κυρίως το νευρολογικό, δεν είναι το καρδιολογικό, το οποίο από τη στιγμή που τοποθετήθηκε το στεντ και έγινε αιμάτωση της καρδιάς αυτό πλέον ελέγχεται και το αιματολογικό είναι αυτό που πρέπει να ρίξουν οι γιατροί όλη τη βαρύτητά τους.

Ο βασικότερος κίνδυνος είναι τα ενδονοσοκομειακά μικρόβια, όσο ο ασθενής παραμένει στη ΜΕΘ και μάλιστα είναι πλήρως διασωληνωμένος και στη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, η τραχειοτομία είναι πάντα ένας κίνδυνος για τα ενδονοσοκομειακά μικρόβια και ειδικά εδώ στην Ελλάδα εμείς έχουμε πολύ έντονο αυτό το πρόβλημα. Είναι πάντα αυτός ένας κίνδυνος. Για αυτό και οι γιατροί επιχειρούν, όσο το δυνατόν συντομότερα να αποσωληνώσουν τον ασθενή και να τον βγάλουν από τη ΜΕΘ. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτές δεν είναι δυνατόν.

Είδαμε όμως και περιπτώσεις όπως του Μανώλη Μαυρομμάτη, ότι πραγματικά τα κατάφερε, βγήκε. Τώρα έχουν γίνει τρεις αξονικές στον Δημήτρη Κόκοτα, υπάρχουν ελπίδες να φανεί τελικά ότι δεν υπάρχει νευρολογική βλάβη. Θα γίνουν και καινούργια τεστ τη Δευτέρα. Θα χρειαστεί υπομονή και κυρίως για τους οικείους του και τη σύζυγό του που αγωνιά πολύ και θέλει να δει μια βελτίωση.

Η κάθε περίπτωση του κάθε ασθενούς είναι διαφορετική. Συμβαίνουν δραματικά πράγματα αλλά και μεγάλα θαύματα. Η αλήθεια είναι ότι ο ασθενής δεν πρέπει να μείνει πάρα πολύ σε διασωλήνωση, αλλά οι γιατροί κρίνουν την κάθε περίπτωση του ασθενούς μεμονωμένα», είπε η Γιάννα Σουλάκη από το iatropedia.gr την Παρασκευή 12/4/24 στο Super Κατερίνα .