Γιάννης Φέρτης: Που και πότε θα γίνει η κηδεία του

Η επιθυμία της οικογένειάς του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την Κυριακή 14/4 έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Φέρτης σε ηλικία 85 ετών με τον ηθοποιό να αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο έργο ως παρακαταθήκη στον καλλιτεχνικό κόσμο, που τον αποχαιρετάει με λόγια αγάπης και συγκίνησης.

Μέσα από ανάρτηση, που έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας την ίδια ημέρα του θανάτου του στο Facebook - γνωστοποιήθηκε το που και πότε θα γίνει η κηδεία του Γιάννη Φέρτη. Παράλληλα, αναφέρει πως επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στην ενίσχυση του ΣΕΗ (δείτε εδώ το αντίο της πρώην συζύγου του, Μιμής Ντενίση).

Που και πότε θα γίνει η κηδεία του Γιάννη Φέρτη

«Την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι από το πρώτο κοιμητήριο των αθηνών θα γίνει η εξόδιος ακολουθία για τον αγαπημένο μας Γιάννη Φερτη. Αντί στεφάνων η οικογένεια προτείνει να ενισχυθεί το έργο του ταμείου αλληλοβοηθείας του σωματείου ελλήνων ηθοποιών», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η ανάρτηση του Μπιμπίλα για τον θάνατο του Φέρτη

«Πριν από λίγο η αγαπημένη φίλη Μαρίνα Ψάλτη με ενημέρωσε για το θλιβερό νέο της αποχώρησης από την ζωή του μοναδικού συντρόφου της, του σπουδαίου μας θεατράνθρωπου, φάρου πολιτισμού και ανθρωπιάς του αγαπημένου φίλου μας Γιάννη Φέρτη που για 65 χρόνια υπηρέτησε το θέατρο μας, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση μας, μέσα από αμέτρητους υπέροχους ρόλους και μάγεψε το ελληνικό κοινό και τις καρδιές μας.

Το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο αλλά η αύρα του ταλέντου του και της ψυχής του θα μείνουν σαν οδηγοί για όλους μας… Είχα την τύχη να τον θαυμάζω από παιδί όταν τον παρακολουθούσα στις ταινίες του και στο θέατρο με την υπέροχη τότε σύντροφο του Ξένια Καλογεροπούλου (3 φορές τους είχα δει στις “Πεταλούδες είναι ελεύθερες”), είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του στις αρχές της καριέρας μου το 80 σε ένα από τα πρώτα μου σίριαλ στους “Aθλιους των Αθηνών” του Κονδυλάκη κι από τότε με τίμησε με μια υπέροχη φιλία μαζί με την τότε σύντροφο του Μιμή Ντενίση και μέχρι τώρα μαζί με την μοναδική Μαρίνα Ψάλτη μας έδεσε μια ειλικρινής αγάπη.

Κουράγιο Μαρίνα μου κ μπράβο που στάθηκες πλάι στις δύσκολες στιγμές του Γιάννη μας. Όλο το ελληνικό θέατρο πενθεί για τον χαμό του σπουδαίου μας ηθοποιού. Αντί στεφάνων σύμφωνα με επιθυμία του, όσοι θελήσουν να ενισχύσουν το έργο κ τους σκοπούς του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ). Ο Γιάννης πάντα νοιαζόταν για τους συναδέλφους του με κάθε τρόπο. Θα υπάρξει ενημέρωση για ώρα κ μέρα της εξόδιου ακολουθίας που θα γίνει στο Α’ Κοιμητήριο της Αθήνας. Καλό ταξίδι πολυτάλαντη αγαπημένε μας», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.