H Μιμή Ντενίση αποχαιρετά τον Γιάννη Φέρτη: «Του χρωστάω ένα μεγάλο κομμάτι μου»

Ήταν παντρεμένοι για 7 χρόνια

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Έναν σπάνιο ηθοποιό και άνθρωπο αποχαιρετά από χθες (14/4) ο καλλιτεχνικός κόσμος, καθώς ο Γιάννης Φέρτης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών, μία εβδομάδα πριν από τα 86α γενέθλιά του. Πέρα απ' το τεράστιο υποκριτικό του ταλέντο και μία φωνή που «μάγευε», ο ηθοποιός άφησε το στίγμα του και ως μέντορας, με την Μιμή Ντενίση να τον χαρακτηρίζει προσωπικό της Πυγμαλίωνα.

Η ηθοποιός, σκηνοθέτιδα και πρώην σύζυγός του μίλησε στο T-Live για τη γνωριμία τους, αλλά και για την κοινή τους πορεία πριν γίνουν ζευγάρι, ενώ αποχαιρετά συγκινημένη τον Γιάννη Φέρτη, με ειδική μνεία στη γενναιοδωρία που έδειξε στη ζωή του.

Δείτε επίσης: Γιάννης Φέρτης – Η Πέγκυ Σταθακοπούλου τον αποχαιρετά με 3 φωτογραφίες τους και λόγια που συγκινούν

Οι δηλώσεις της Μιμής Ντενίση για τον Γιάννη Φέρτη

«Ο Γιάννης για μένα ήταν ο μέντορας μου, θα έλεγα ο Πυγμαλίωνας. Ήμουν πολύ πιο νέα, πολύ πιο άσχετη απ' το θέατρο κι απ' όλα. Εκείνος μου άνοιξε τις πόρτες, εγώ ένα χρόνο είχα παίξει με την Αλίκη και μετά αμέσως μου έκανε την τιμή να κάνουμε θίασο μαζί. Είχαμε ένα μεγάλο έρωτα που είχε ξεκινήσει από τον “Συμβολαιογράφο”, πριν εγώ ακόμα παίξω στο θέατρο, και μετά ήμασταν μαζί τα επόμενα χρόνια, παντρευτήκαμε, είχαμε θίασο μαζί»

«Ήταν ένας πολύ γενναιόδωρος άνθρωπος. Όταν έβλεπε κάτι και πίστευε σε κάτι σου άνοιγε διάπλατα τις πόρτες. Ένα μεγάλο κομμάτι αυτού που έγινα, το χρωστάω στον Γιάννη, και το έλεγα πάντα σε συνεντεύξεις μου. Δεν έχω να θυμηθώ κάτι στραβό από τον Γιάννη. Ακόμα και όταν χωρίσαμε, δεν υπήρχε κάποια κακή διάθεση. Πάντα ήμουν πιο “γρήγορος” και ανήσυχος άνθρωπος, ο Γιάννης ήταν πιο low profile και κάποια στιγμή η καριέρα και η ζωή μας ήταν πολύ διαφορετική. Δεν ήταν κάτι άλλο», εξομολογήθηκε ιδιαίτερα συγκινημένη η Μιμή Ντενίση για τον Φέρτη.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο – αφιέρωμα του Ιάσονα Τσόλη για το T-live: