Στέλιος Παρλιάρος: «Ο πατέρας μου μελαγχόλησε στην Ελλάδα και πέθανε στα 67 του, επειδή τον φέραμε με το ζόρι...»

Το bullying, η οικονομική καταστροφή και ο αποκλεισμός

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ο Στέλιος Παρλιάρος μίλησε για όλους και για όλα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη. Ο γνωστός ζαχαροπλάστης αναφέρθηκε στο bullying στο σχολείο, στα χρέη στο δημόσιο, στην νέα του ζωή και στα μαγειρικά reality, όπως το MasterChef.

«Στο σχολείο υπήρχε bullying, ήμουν ο “ξένος”, αλλά δεν με ένοιαζε. Με ρωτούσαν αν μέναμε σε τσαντίρι και αν είχαμε ρεύμα. Επειδή η ποδιά που μου είχε ράψει η γιαγιά μου ήταν μακριά, μου έλεγαν “φοράει κοριτσίστικη φούστα”», είπε αρχικά ο pastry chef για τα πρώτα χρόνια που μετακόμισε από την Πόλη στην Ελλάδα.

Για την οικονομική καταστροφή που υπέστη, ο Στέλιος Παρλιάρος δήλωσε: «Για εννέα μήνες ταλαιπωρήθηκα πολύ να κάνω δικό μου μαγαζί, γιατί δεν με πίστευε κανείς. Ήταν υπόγειο το πρώτο μου μαγαζί, περνούσαν οι πιτσιρικάδες και έβλεπαν τις ωραίες βιτρίνες που έφτιαχνα. Ο πατέρας μου δεν πρόλαβε το μαγαζί μου, όταν με το ζόρι τον φέραμε από την Κωνσταντινούπολη, μελαγχόλησε στην Ελλάδα και πέθανε στα 67 του. Έκανα οικονομικά ανοίγματα χωρίς να ξέρω, ήμουν μικρός και καλλιτεχνική φύση και δεν με ένοιαζε. Είχα χρέη στο Δημόσιο, αλλά τα ξεχρέωσα και τα ξεπέρασα».

Δείτε επίσης: Στέλιος Παρλιάρος: «Δεν ανακατεύομαι είναι πολύ προσωπικό...» - Όλη η αλήθεια για την σχέση του με Μπακοδήμου και Σεργουλόπουλο

Ο Στέλιος Παρλιάρος για τα reality μαγειρικής

Όσον αφορά τις εκπομπές μαγειρικής που προβάλλονται κατά καιρούς, ο Στέλιος Παρλιάρος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εμένα προσωπικά τα reality μαγειρικής δεν με αγγίζουν, γιατί δεν μου προσφέρουν αισθητική. Την κουζίνα και τα παιδιά τα θέλω καθαρά, να φοράνε λευκά, με μαζεμένα μαλλιά, να μην έχουν δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και τατουάζ, είμαι της γαλλικής σχολής. Μιλάμε για υγιεινή και καθαρό πάγκο στη μαγειρική, δεν μπορείς να βγαίνεις με τέτοια αμφίεση και να γίνονται τελικά reality, η τηλεόραση πρέπει να είναι εκπαιδευτική. Το πρώτο MasterChef από το οποίο βγήκε ο Άκης Πετρετζίκης, ήταν εκπαιδευτικό και πολύ καλό, δεν ήταν reality».

Κλείνοντας ο Στέλιος Παρλιάρος μίλησε για την γνωριμία του με τον σχεδιαστή Billy Bo, τον Βασίλη Κουρκουμέλη, που έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με το AIDS: «Είχα γνωρίσει τον Billy Bo και μάλιστα ένα κομμάτι του ξεκινήματος μου το οφείλω σε εκείνον και στον Μάκη Τσέλιο. Ο Billy Bo ήταν ένας φωτεινός άνθρωπος, δύσκολος, του είχαν καλλιεργήσει ότι ήταν ο ωραίος της εποχής, είχε το αντίστοιχο ύφος, άλλα διέθετε καλή ψυχή. Τον θαύμαζαν. Επειδή ο κόσμος ήξερε ότι έκανα παρέα με τον Billy Bo, έζησα αποκλεισμό, έλεγαν μην κολλήσουν AIDS από το γλυκό».