Eurovision 2024 - Φωκάς Ευαγγελινός για Zari: «Η αισθητική του βίντεο κλιπ είναι ό,τι είμαστε σήμερα»

Τα τρία ευρηματικά λεπτά και το σχόλιο για τη χαμηλή βαθμολογία στην Κύπρο

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Eurovision 2024 - Φωκάς Ευαγγελινός για Zari: «Η αισθητική του βίντεο κλιπ είναι ό,τι είμαστε σήμερα»

Ο Φωκάς Ευαγγελινός μίλησε στην εκπομπή Fay's Time. Ο αναγνωρισμένος χορογράφος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνεργασία του με την Μαρίνα Σάττι και όσα ετοιμάζονται να παρουσιάσουν στη σκηνή του Μάλμε, στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision.

«Δεν μπορώ να πω τι θα δούμε, γιατί ακούγονται διάφορα. Θα σας πω μόνο ότι εύρημα δεν θα υπάρχει, αλλά έχουμε δημιουργήσει τρία ευρηματικά λεπτά, πολύ διαφορετικά από αυτά που έχετε συνηθίσει και από εμένα. Είναι εμπνευσμένο από μία δημιουργική ομάδα, που όλοι μαζί στηρίζουμε την Μαρίνα, την οποία θα δείτε πολύ διαφορετικά στη σκηνή απ' ότι την έχετε συνηθίσει», είπε αρχικά ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Όσον αφορά το βίντεο κλιπ για το Zari, που θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό της Eurovision, απάντησε χαρακτηριστικά: «Η αισθητική του βίντεο κλιπ είναι ό,τι είμαστε σήμερα, μ' έναν τρόπο. Οι Έλληνες δεν πάνε στο Μοναστηράκι; Δεν βλέπουν την Ακρόπολη και πίνουν το ποτό τους; Δεν γλεντάνε; Προσωπικά μου άρεσε, χωρίς να είμαι στο team που το δημιούργησε. Είδα την Αθήνα με έναν νεορεαλισμό και χιούμορ. Όταν πρόκειται για κάτι που μας εκπροσωπεί, μην χάνουμε το χιούμορ μας».

Δείτε επίσης: Μαρίνα Σάττι: Ο άσσος στο μανίκι του Φωκά Ευαγγελινού για τη σκηνική της παρουσία στη Eurovision - Δεν έχει ξαναγίνει στον διαγωνισμό

Οι αγαπημένες συμμετοχές του στη Eurovision και η βαθμολογία Ελλάδας-Κύπρου

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις αγαπημένες συμμετοχές που χορογράφησε στη Eurovision. «Ξεχωρίζω από τις συμμετοχές μου την Έλενα Παπαρίζου. Ήταν θεά, φωνάρα, σκηνικά καταπληκτική και της άξιζε η πρώτη θέση. Επίσης ξεχωρίζω το “Hold Me” με το Αζερμπαϊτζάν, που με έχει συγκινήσει»

Όσον αφορά το δημοσίευμα που θέλει την ελληνική επιτροπή να έχει ήδη αποφασίσει να δώσει χαμηλή βαθμολογία στην Κύπρο, ο Φωκάς Ευαγγελινός κατέληξε: «Επειδή δεν ήμουν σε επιτροπή, δεν ξέρω πώς γίνονται τα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι να γίνουν αντικειμενικά τα πράγματα. Αν αξίζει η Κύπρος να πάρει υψηλή βαθμολογία, να την πάρει. Αν δεν αξίζει, να μην την πάρει».