Εριέττα Κούρκουλου: «Σκεφτόμουν μέχρι και ότι σκότωσα το μωρό μου! Είχε το σύνδρομο...» - Το φύλο του 2ου παιδιού που περίμενε και ο λόγος της αποβολής

Η συγκινητική εξομολόγηση για την πιο δύσκολη στιγμή της

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Εριέττα Κούρκουλου
Instagram / Εριέττα Κούρκουλου

Η Εριέττα Κούρκουλου πριν από λίγο καιρό αποκάλυψε πως αφού κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας της, έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί της, ωστόσο η εγκυμοσύνη δεν κατάφερε να προχωρήσει και μέσα από μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram προσπάθησε να εξηγήσει σύντομα τι συνέβη και να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις γυναίκες που μπορεί να έχουν περάσει κάτι αντίστοιχο (δείτε εδώ).

Πριν από μερικές ώρες, ωστόσο, δημοσίευσε και το καινούριο επεισόδιο του podcast της με τίτλο Kind Talks, κατά το οποίο μίλησε αναλυτικά για την αποβολή της, αποκαλύπτοντας πως γνώριζε το φύλο του μωρού, ενώ εξήγησε τι οδήγησε στο τέλος της κύησης.

Η αποκάλυψη της Εριέττας Κούρκουλου για τη 2η εγκυμοσύνη και την αποβολή

«Πολλές φορές όταν μοιράζομαι τέτοια προσωπικά πράγματα, αναρωτιέμαι γιατί το κάνω, γιατί να μοιραστώ κάτι τέτοιο, γιατί να ανοίξω την πόρτα της οικογένειάς μου και να μιλήσω για πράγματα που δεν είμαι αναγκασμένη να μιλήσω. Καταλήγω πάντα στο ότι αυτό οδηγεί σε ένα αίσθημα ότι ούτε εγώ είμαι μόνη, αλλά ούτε και οι άλλες γυναίκες που περνούν κάτι αντίστοιχο είναι μόνες. Πολλές φορές επειδή δεν συζητιούνται αυτά και βλέπουμε μόνο όμορφες εικόνες οικογενειών που κρατάνε τα μωρά τους και τα επιστρέφουν από το μαιευτήριο στο σπίτι, αυτό δημιουργεί πραγματικά μια αίσθηση μοναξιάς, η οποία δεν είναι αληθής.

Πολλά ζευγάρια και παλεύουν με την υπογονιμότητα και μπορεί να καταφέρουν εύκολα να μείνουν έγκυος και να μην προχωρήσει μια εγκυμοσύνη, οπότε πραγματικά όταν μοιραζόμαστε τέτοια πράγματα, ερχόμαστε πιο κοντά στην πραγματικότητα αλλά και η μία στην άλλη», ανέφερε αρχικά.

«Δαιμονοποιούμε κάπως όχι τη ζήλια, αλλά πραγματικά να σε πονάει μερικές φορές η χαρά του άλλου. Είναι μια πολύ φυσιολογική πραγματικότητα, όταν εσύ έχεις χάσει τα πάντα, το να βλέπεις τη χαρά του άλλου να σε πονάει. Όχι επειδή είσαι κακός άνθρωπος, αλλά γιατί βιώνεις μια τραγική κατάσταση εκείνη τη στιγμή και έχεις κάθε δικαίωμα να νιώθεις ό,τι συναίσθημα μπορεί να αισθανθείς», επισήμανε στη συνέχεια και πρόσθεσε:

«Έκανα όνειρα από τη στιγμή που έμεινα έγκυος, σκεφτόμουν θα έχω μεγάλη κοιλιά τον Αύγουστο στα γενέθλιά μου. Δημιουργείς μια σχέση και μια επικοινωνία με το μωρό σου. Επειδή είναι μέσα σου δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε ποτέ. Καλό είναι να αναγνωρίζουμε την ύπαρξη των μωρών που πέθαναν, γιατί ήταν εκεί και ήταν μέρος της ζωής μας».

«Είχα πάει ένα μεγάλο ταξίδι στην Αμερική, έγκυος και γυρνώντας όταν έκανα υπέρηχο ανακαλύψαμε ότι είχε σταματήσει η καρδιά του μωρού, ενώ είχε αναπτυχθεί όσο έπρεπε. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη ήμουν ο πιο χαλαρός άνθρωπος του κόσμου και στη δεύτερη, ελπίζω και στην τρίτη να είμαι. Έκανα τα ταξίδια μου, τη γυμναστική μου, συνέχιζα τη ζωούλα μου κανονικά, πραγματικά ήταν μια περίοδος μόνο χαράς και ευτυχίας. Ξαφνικά έγινα ένας άνθρωπος που σκεφτόταν τι έκανε λάθος, από το παραμικρό.

Στην Ελλάδα έχουν το σκεπτικό ότι όταν είσαι έγκυος, αντιμετωπίζεσαι σαν ασθενής και όχι σαν μια γυναίκα που βιώνει μια φυσιολογική διαδικασία. Πόσοι άνθρωποι μου έλεγαν μην πας σε αυτό το ταξίδι στην Αμερική… Άρχισα τότε να σκέφτομαι γιατί πήγα, και αν δεν πήγαινα τι θα γινόταν. Είχα πάθει και δηλητηρίαση από σαλάτα. Σκεφτόμουν μέχρι και μια γουλιά κρασί που ήπια ένα βράδυ, ότι σκότωσα το μωρό μου…

Μέχρι που με πήρε η μαία και μου είπε ότι το μωρό μας είχε το σύνδρομο Turner – ήταν κοριτσάκι – και συμβαίνει αυτό, προκαλείται μόνο στα κοριτσάκια και έλειπε δηλαδή ένα χρωμόσωμα. Η χαρά και η ανακούφισή μου ήταν μεγάλη, έφυγε όλη αυτή η ενοχή μου. Ότι ό,τι και αν έκανα διαφορετικά αυτό το μωρό ήταν να φύγει και επίσης αυτό είναι ένα σύνδρομο που έχουν κοριτσάκια που γεννιούνται και θα μπορούσε αυτή η εγκυμοσύνη να έχει προχωρήσει και να έπρεπε να πάρω μια απόφαση στον 5ο μήνα πολύ πιο δύσκολη και πολύ πιο σκληρή. Εκεί ήρθε μια αίσθηση ηρεμίας και ευγνωμοσύνης που τελείωσε αυτή η εγκυμοσύνη», εξομολογήθηκε στο τέλος και συγκίνησε.

Δείτε επίσης: Εριέττα Κούρκουλου - «Έχω ενοχές που γεννήθηκα σε οικονομική εύπορη οικογένεια! Όταν βλέπεις τον πραγματικό κόσμο...»