Μαίρη Συνατσάκη: «Οι άντρες πλήττονται εξίσου από την πατριαρχία, τους απαγορεύει να αποτύχουν σε κάτι...»

Ξεκαθαρίζει για τις επίμαχες δηλώσεις της και μιλάει για τη μητρότητα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Στις αρνητικές κριτικές, αλλά και σε πολλά άλλα, απάντησε η Μαίρη Συνατσάκη ως καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής Χαμογέλα και πάλι. Η influencer και ηθοποιός μίλησε εφ' όλης της ύλης με την παρουσιάστρια Σίσσυ Χρηστίδου και τους συνεργάτες της.

«Κρίθηκα για το βίντεο που ανέβασα για την πατριαρχία γιατί κατάλαβαν ότι εγώ είπα να μην υπάρχουν φύλα. Ότι δεν θέλω να υπάρχουν άντρες και γυναίκες και θέλω να είμαστε ουδέτερα. Με ενοχλεί γιατί παίρνουν τον προβολέα από αυτό που ουσιαστικά λέω. Αυτό που λέω είναι μπορούμε κάποια στιγμή να γίνουμε ισότιμοι; Δεν μισώ κανέναν, δεν μισώ το αντρικό φύλο. Θέλω να είναι ισότιμα. Οι άντρες πλήττονται εξίσου από την πατριαρχία. Τους απαγορεύει να αποτύχουν σε κάτι, να είναι ευαίσθητοι, να μιλήσουν για θέματα ψυχικής υγείας», δήλωσε αρχικά η Μαίρη Συνατσάκη.

Δείτε επίσης: Μαίρη Συνατσάκη: Η εξομολόγηση για τον Ίαν Στρατή και την κόρη της - «Ο μπαμπάς της Ολίβιας είναι...»

Για να συμπληρώσει: «Με βγάζουν σαν μια παράλογη κυρία που θέλει να ευνουχίσει τους άντρες, να μην υπάρχουν φύλα, να είναι όλα ουδέτερα, να εστιάζουν σε αυτό και να με βρίζουν χυδαία είναι μια παραπλάνηση που καταλαβαίνω ότι βολεύει. Αλλά εγώ δεν λέω αυτό. Εγώ θα συνεχίσω να λέω αυτό που λέω απλά μάλλον… Πραγματικά λέω ότι ίσως δεν έχω πει τις σωστές λέξεις».

Η ζωή της Μαίρης Συνατσάκη μετά τον ερχομό της κόρης της

Αμέσως μετά η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε για τις αλλαγές που έφερε η μητρότητα στην καθημερινότητά της, καθώς και για τη σχέση της με τον Ίαν Στρατή: «Από τη στιγμή που έχει έρθει η Ολίβια στη ζωή και έχει μειωθεί πολύ ο χρόνος που κι εγώ προλαβαίνω να ενημερωθώ, έχει κοπάσει μέσα μου και αυτό. Παλιά έλεγα ότι πρέπει να τα ξέρω όλα, μετά κατάλαβα ότι δεν είναι απαραίτητο».

Όσον αφορά την κόρη που έχει αποκτήσει, η Μαίρη Συνατσάκη δήλωσε: «Η κόρη μου είναι 1 έτους και 4 μηνών. Είναι σε πολύ ωραία φάση, επικοινωνούμε. Με δυσκόλευε πολύ η αρχή, ένιωθα ότι ήταν ανήμπορη. Αλλά τώρα περνάμε πολύ καλά, τα λέει όλα. Η πρώτη της λέξη ήταν γάτα, ούτε μαμά ούτε μπαμπά. Από τον πρώτο μήνα της μάθαινα νοηματική. Είναι χρήσιμο γιατί τα παιδιά έχουν το κλάμα κι εκείνη δεν έχει αυτή την εσωτερική αναστάτωση να επικοινωνήσει αυτά που θέλει».

Κλείνοντας μίλησε και για τον σύντροφό της. «Ο Ίαν σαν μπαμπάς είναι πάρα πολύ καλός, πάρα πολύ παρών. Σαν ζευγάρι αντιμετωπίσαμε την πρόκληση του να μην χάσουμε εμάς. Μπήκα με λίγη περισσότερη έπαρση στο κομμάτι επειδή η επικοινωνία μας πριν από το παιδί ήταν άριστη. Δύσκολεύεσαι, είναι δεδομένο ότι θα συμβεί, αλλά επειδή είχαμε καλή βάση, μιλάμε με έναν διαφορετικό τρόπο τώρα, βαθύναμε κι εμείς λίγο περισσότερο σε αυτά που λέμε, παραδεχτήκαμε περισσότερα πράγματα και το νικάμε», κατέληξε η Μαίρη Συνατσάκη.