Νόνη Δούνια: «Ποιος είναι ο Δημήτρης Παπανώτας που θα κρίνει αν έχω IQ; Οι δηλώσεις του προσβάλλουν τις γυναίκες κι εμένα προσωπικά»

«Ήταν αυτονόητη η αποπομπή του»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Νόνη Δούνια: «Ποιος είναι ο Δημήτρης Παπανώτας που θα κρίνει αν έχω IQ; Οι δηλώσεις του προσβάλλουν τις γυναίκες κι εμένα προσωπικά»

Παρότι στην αρχή είχε επιλέξει να μην απαντήσει, η Νόνη Δούνια τελικά τοποθετήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για τη βία κατά των γυναικών, καθώς και στις αναφορές που έχει κάνει κατά καιρούς στο πρόσωπό της.

Η επίμαχη δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα ξεκινούσε από τη Νόνη Δούνια άλλωστε. Μεταξύ άλλων έλεγε πως: «Η κα. Δούνια έχει πάθει αυτό που έχουν πάθει πολλοί τελευταία, το να συγχέουν τα δικαιώματα των γυναικών για οτιδήποτε μιλάμε. Αυτό είναι μια υστερία. Κόψτε αυτή την υστερία, γιατί δεν ζούμε στο Ιράν. Ζούμε στη Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν ξέρω αν η κα. Δούνια νιώθει πάρα πολύ ταλαιπωρημένη ως γυναίκα από διάφορα. Δεν το βλέπω κιόλας. Στην καριέρα της μια χαρά, στη Βουλή μια χαρά. Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει και νιώθει καταπιεσμένη».

«Το σχόλιο που έκανα για την ηλικία της κα. Δούνια δεν αφορούσε τις γυναίκες. Και απορώ με το IQ... Για έναν άντρα είναι τιμή του να ξεκινάει μία καριέρα στα 50; Να θυμηθεί στα 50 να ξεκινήσει την καριέρα του; Εσείς αν είχατε έναν γιο θα θέλατε να το θυμηθεί στα 50; Είναι θέμα ανοησίας να νομίζεις ότι αυτό αφορά τις γυναίκες ενώ αυτό για έναν άντρα δεν θα ίσχυε. Είναι πρόβλημα IQ. Πρέπει να λέμε "όλοι και όλες" συνέχεια;», ανέφερε ο Δημήτρης Παπανώτας.

Δείτε επίσης: Δημήτρης Παπανώτας: «Είναι πρόβλημα IQ» - Ολόκληρη η πεντάλεπτη συνέντευξη που οδήγησε στη διαγραφή του από το ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση της Νόνης Δούνια στον Δημήτρη Παπανώτα

Η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Νόνη Δούνια έκανε λόγο για επίθεση προς το πρόσωπό της και έδωσε τη δική της απάντηση στον Δημήτρη Παπανώτα.

«Μου έκανε προσωπική επίθεση. Δεν είναι μόνο αυτό, είναι και άλλες δηλώσεις, αν θα πάω να τους διδάξω μόντελινγκ στη Βουλή. Δεν δίνω συνέχεια σε τέτοιου είδους τοξικές συμπεριφορές και διαφωνίες. Απλά επειδή μερικές φορές το να μην απαντάς θεωρείται αδυναμία και γι’ αυτό σήμερα θέλω να απαντήσω σε αυτό», είπε αρχικά η Νόνη Δούνια.

Για να συμπληρώσει: «Το να προσπαθεί ένας άνθρωπος να σε μειώσει, να σε απαξιώσει και να αμφισβητήσει τις ικανότητές σου είναι εντελώς κατακριτέο. Μου έγινε προσωπική επίθεση, την οποία βρίσκω δυσάρεστη και άκυρη. Στην τελική, ποιος είναι ο κος Παπανώτας που θα κρίνει αν έχω κατάλληλο IQ ή αν θα πάω να διδάξω μόντελινγκ στην Ευρωβουλή; Να του εξηγήσουμε ότι δεν πάει κανείς να διδάξει, πάμε όλοι να εργαστούμε για τα κοινά. Δεν απαξιώνει μόνο εμένα, αλλά και την Έλενα Κουντουρά, που επίσης ήταν μοντέλο και βρίσκεται στο κόμμα του», είπε η Νόνη Δούνια στον τηλεοπτικό αέρα του Mega.

«Θεωρώ ότι ήταν αυτονόητη η αποπομπή του. Τέτοιους είδους συμπεριφορές είναι σεξιστικές και τα σχόλια είναι ηλικιακός ρατσισμός. Αυτά δεν χωρούν στον δημόσιο διάλογο. Στην πολιτική πρέπει να προσέχεις πώς τοποθετείσαι δημόσια. Μακάρι να έχει βοηθήσει γυναίκες, όμως τα λεγόμενά του δείχνουν άλλα, προσβάλλουν γυναίκες και εμένα προσωπικά», κατέληξε στην τοποθέτησή της η Νόνη Δούνια.