Αντώνης Ρέμος: Το πρώτα χρόνια στην οικοδομή, το beef με Σφακιανάκη, η ομοιότητα με Αργυρό και η σχέση ζωής με την κόρη του

Μία συνέντευξη-ποταμός

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency/Νίκος Δρούκας
Φωτογραφία: NDP Photo Agency/Νίκος Δρούκας

Ο Αντώνης Ρέμος ήταν ο πρώτος καλεσμένος της Μαρίας Σολωμού στη διαδικτυακή εκπομπή που κάνει, όπου μίλησε εφ' όλης της ύλης. Ο μεγάλος τραγουδιστής αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, στην καριέρα του, στις συγκρίσεις με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, στη στοργική σχέση με τον Παντελή Παντελίδη, αλλά στη σχέση ζωής με την κόρη του, Ελένη Πασχαλίδου

Ο Αντώνης Ρέμος για τα χρόνια στην οικοδομή

«Μεγάλωσα στον Λαγκαδά, σε μία επαρχία της Θεσσαλονίκης. Δούλευα από μικρός σε οικοδομές, έχω δουλέψει χειρωνακτικά χιλιάδες ώρες στη ζωή μου και δεν φοβήθηκα ποτέ. Η δουλειά με κράτησε στις πιο δύσκολες στιγμές μου. Ο πατέρας μου ήταν σιδεράς οικοδομών, ο θείος μου χτίστης, εγώ σπούδαζα υδραυλικός, άρα έχω περάσει απ' όλα τα στάδια της οικοδομής. Πήγαινα στον ΟΑΕΔ μετά την Α' Λυκείου. Έχουνε πλημμυρίσει 3 φορές τα σπίτια μου, φαντάσου τι υδραυλικός ήμουν! Δεν το τελείωσα ποτέ, από τα 17 μου τραγουδάω επαγγελματικά», δήλωσε ο Αντώνης Ρέμος για τα παιδικά του χρόνια.

Δείτε επίσης: Αντώνης Ρέμος: Ζήτησε συγγνώμη από τους Αλβανούς σε συναυλία του στα Τίρανα - «Η Ελλάδα σας πλήγωσε» (Βίντεο)

Και συμπλήρωσε: «Πηγαίναμε στις ντισκοτέκ τότε, όπου έπλενα ποτήρια, ήμουν σερβιτόρος και μέχρι να βγει ο DJ, έπαιζα με τη μουσική και τα φώτα. Τις καθημερινές δουλεύαμε στην οικοδομή, το βράδυ με τα φιλαράκια μου πηγαίναμε σε ταβερνάκια και πίναμε ρετσινούλα με ελληνική μουσική, πατροπαράδοτα πράγματα. Από παιδάκι, όταν ήρθαμε από τη Γερμανία, όπου υπήρχε γάμος και χαρά, καθόμουν δίπλα στους μουσικούς και έβλεπα πώς παίζουν».

Αντώνης Ρέμος Νότης Σφακιανάκης

«Ξεκίνησε ένα άτυπο beef με τον Νότη»

«Έχω μία φωτογραφία που έχει έντονη συναισθηματική φόρτιση για εμένα. Είναι πολύ ιστορική. Με τον Παντελή κάναμε παρέα μέχρι το σημείο ότι ήμασταν αρκετά κοντινοί φίλοι. Πάντα ήμουν ο καλλιτέχνης που με θαύμαζε και με αγαπούσε πολύ και με σεβόταν πολύ. Ήθελα να του δείχνω πράγματα, μέχρι έναν βαθμό ήμουν ο μέντοράς του. Ο Παντελής, όμως, αγαπούσε και είχε μεγαλώσει με τραγούδια τον Νότη Σφακιανάκη. Δεν θα έρθω σε ρήξη με τον Νότη, υπάρχει αγάπη και σεβασμός. Να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα στο πέρας του χρόνου» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Ρέμος όσον αφορά τον αείμνηστο Πανελή Παντελίδη.

Και συνέχισε εξιστορώντας το beef τους: «Είναι κάποια στιγμή που είπαν στον Νότη πώς νιώθει όταν βγαίνει ο Παντελίδης και ακούγεται σαν εκείνον και τον μπερδεύουν, και τσαντίστηκε. Τον ενόχλησε που ακούστηκε ένα τραγούδι του Παντελίδη και του είπαν “ρε Νότη έβγαλες τραγούδι;”. Εκεί ξεκίνησε ένα άτυπο beef. Βγάλαμε μία φωτογραφία με τον Παντελή και έγραψα Notis ησύχασε. Μετά βγήκε ο Νότης και είπε ο Ρέμος είναι μικρό όνομα και μικροί μεγάλοι στα καφενεία. Ξεκίνησε ένα τέτοιο beef... Λίγο χιούμορ, λίγη αλήθεια. Με τη φωτογραφία πήρα το μέρος του Παντελή ότι αδερφέ μην μασάς εγώ είμαι εδώ πέρα, ήμουν δίπλα του».

Αντώνης Ρέμος Κωνσταντίνος Αργυρός

«Μου λέει η κόρη μου “ωραίο τραγούδι έβγαλες” και ακούγαμε Αργυρό»

Αναφορικά με τις συγκρίσεις με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, ο Αντώνης Ρέμος δήλωσε: «Επειδή ο Γιώργος Θεοφάνους, όταν γράφει για τραγουδιστές, μας έχει στα αυτιά του. Προφανώς όταν έγραφε τα τραγούδια άκουγε εμένα, και άκουσε στη φωνή του Κωνσταντίνου στοιχεία της δικής μου φωνής. Το έφτιαξαν λίγο παραπάνω και βγήκε... Δεν είναι μόνο ότι το έπαθες εσύ, το έπαθα κι εγώ. Είχα το παιδί μου στο αμάξι και μου λέει “Μπαμπά ωραίο τραγούδι έβγαλες”. Εννοείται ότι χάρηκα»

«Ο Κωνσταντίνος κάνει μία τεράστια επιτυχία, εύχομαι η ζωή του να είναι γεμάτη επιτυχίες και να έχει μερικές δύσκολες στιγμές για να γίνει καλύτερος. Παιδιά πάτησαν πάνω σ' εμένα, όπως κι εγώ πάτησα πάνω σε τραγούδια του Πάριου, και το αποδέχεται και ο ίδιος. Πρώτα πατάς πάνω σε πρότυπα και μετά σμιλεύεις το δικό σου στυλ. Θεωρώ ότι και ο Κωνσταντίνος πήρε τον δρόμο του, έχει ακόμα πολύ μπροστά του».

Αντώνης Ρέμος Ελένη Πασχαλίδου

«Ήθελα να ακούσω την “Ελένη Πασχαλίδου” σαν όνομα, με τον πατέρα μου δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις»

Σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξης ο Αντώνης Ρέμος μίλησε για τη σχέση του με τους γονείς του, αλλά και με την κόρη του: «Όταν φανταζόμουν ότι θα έκανα παιδί, έλεγα ότι θέλω να κάνω κόρη, γιατί νιώθω ότι τα κορίτσια είναι άλλα παιδιά. Ήθελα κόρη για τη μάνα μου, για να πάρει το όνομά της. Ήθελα να ακούσω την “Ελένη Πασχαλίδου” σαν όνομα, γιατί μεγάλωσα μαζί της, με τον πατέρα μου δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις από μία ηλικία και μετά. Στο τέλος της ζωής του, που είχα να τον δω χρόνια, βρεθήκαμε και κλείσαμε τον κύκλο της σχέσης μας».

«Βασικά δεν σκέφτομαι τι πρέπει να φοβηθώ, γιατί θα πρέπει να την κλείσω σε ένα κουτί και να καταπιώ το κλειδί. Πάω με τη μέρα. Θέλω να είναι καλά. Επειδή κάνει ιππασία, Θεός φυλάξοι μην πάθει κάποιο ατύχημα. Έχει πέσει και την έχω τραβήξει βίντεο! Επειδή μεγαλώνοντας θα γνωρίσει αγόρια και θα ερωτευτεί, αυτό που θέλω πραγματικά απ' όποιον άνθρωπος βρεθεί στη ζωή της κόρης μου, είναι να τη σεβαστούν. Ο σεβασμός και η αγάπη είναι τα δυο πιο υπέροχα δώρα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος», κατέληξε ο Αντώνης Ρέμος όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Αντώνης Ρέμος Υβόννη Μπόσνιακ Ελένη Πασχαλίδου