Νίκος Μάνεσης: «Εχθές δεν μας είδε κανείς! Είναι ντροπή...» - Ξέσπασε δημόσια για τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής του

«Εδώ υπάρχει κόσμος που θα χάσει τη δουλειά του»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Νίκος Μάνεσης: «Εχθές δεν μας είδε κανείς! Είναι ντροπή...» - Ξέσπασε δημόσια για τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής του

Ο Νίκος Μάνεσης βγήκε την Κυριακή 21 Απριλίου στην εκπομπή του στο κανάλι του ALPHA, Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση, και αφού καλωσόρισε τους συνεργάτες του και τους τηλεθεατές, προχώρησε σε ένα ξέσπασμα με αφορμή τα μηνύματα που δέχεται από τους τελευταίους.

Πιο συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής ανέφερε πως το κοινό του στέλνει συνεχώς μηνύματα για το γεγονός πως παρακολουθούν το πρόγραμμα με πολύ ενδιαφέρον, ωστόσο αυτό δεν αποτυπώνεται στα νούμερα τηλεθέασης και γι' αυτό τα έβαλε με την AGB, η οποία έχει πρόβλημα με τις μετρήσεις, σύμφωνα με τον ίδιο (δείτε εδώ τα ποσοστά που σημείωσε χθες 20/4).

Έξαλλος ο Νίκος Μάνεσης με την τηλεθέαση της εκπομπής του

«Σύμφωνα με την αγία AGB εχθές δεν μας είδε κανείς. Και βγαίνετε εσείς και λέτε ότι μας είδατε. Η λογική λέει ότι πρέπει να βγάλουμε μαύρο, διότι βγάζοντας μαύρο και χωρίς πρόγραμμα, θα πιάσουμε περισσότερα. Είχα δώσει όρκο να μη ξαναμιλήσω. Χάλασε... Φτάξτε το! Είναι ντροπή! Ξέρουμε, γνωρίζουμε... Εμείς θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε. Επειδή εδώ υπάρχει κόσμος που θα χάσει τη δουλειά του, δεν υπάρχει καλαμπούρι. Δεν γίνεται και αυτό το πρόβλημα να μπει κάτω από το χαλί. Δεν θα έπρεπε να έχουμε καθόλου διαφημίσεις εμείς, πιάσαμε μηδέν εχθές. Ιορδάνη, διαφημίσεις για εκπομπή που κάνει μηδέν», είπε μεταξύ άλλων.

Άλλο ένα ξέσπασμά του για τα νούμερα

«Τα μόνο σχόλια που θέλω να κάνω είναι πρώτον 7-8 χρόνια το ίδιο μηχανάκι και όχι διετία; Το αφήνω στην άκρη! Δεύτερον, αν είμαι απατεώνας λέω ότι κάθε φορά βλέπουν 8 άτομα. Τρίτον, ποιος θα καθίσει και θα πατά αυτά τα κουμπιά; Θέλει και λίγο manual, είναι και πιτσιρίκια.

Τώρα αγαπητοί μου φίλοι εσείς που γράφετε, πήρατε απάντηση γιατί εμφανίζονται παιδάκια 4-5 ετών στις 3 τα ξημερώματα να βλέπουν τηλεμάρκετινγκ; Το καταλάβατε; Καταλάβατε για ποιο λόγο το πρωί 40χρονοι εμφανίζονται να βλέπουν cartoon προσχολικής ηλικίας; Έχει παραδεχθεί και η ίδια η Nielsen ότι το σύστημα έχει απαρχαιωθεί.

Υπάρχει κι ένα άλλο κομμάτι γιατί εξαφανίζονται εκατομμύρια τηλεθεατών και πηγαίνουν ποιος ξέρει που. Το αποκάλυψε όχι ο Alpha, αλλά ένα άλλο κανάλι. Εκεί είναι άλλη η επιστήμη που μπορεί να το ερευνήσει γιατί υπάρχει ένας υποδοχέας, ένα λογισμικό. Εκεί δεν ξέρουμε τι μπορεί ακριβώς να γίνεται. Όλα στο φως. Αν χρειαστεί να επανέλθουμε με κάτι καινούριο και βρούμε κι άλλον με μηχανάκι της AGB. Έχουμε τηλεθεατές, οι οποίοι επικοινωνούν. Πάρα πολύ απλά.

7 χρόνια να το έχει και να επαφίεται στον αν είναι τίμιος ή όχι; Αν εγώ εντοπίσω 5-10 άτομα έχω λεφτά και πω πάρτε ένα χιλιαρικάκι ανά μήνα και θα βλέπεις National και θα σε τσεκάρω. Στην περίοδο του ψηφιακού πολιτισμού έχουμε αυτό το πράγμα. Δείτε και τα λογισμικά σας. Πρέπει να παρέμβει η πολιτεία γιατί ό,τι δουλειά κάνουμε εξαρτάται από αυτό μηχανάκι. Η πολιτεία έχει ανεξάρτητες αρχές που θα πρέπει να παρέμβουν. Εξακολουθούν να χάνονται τηλεθεατές και χάνονταν τα τελευταία χρόνια;», τόνισε.