Θοδωρής Κατσαφάδος για «Μάρτυρα κατηγορίας»: «Είναι βασανιστικό να παίζω σε μία παράσταση που δεν με θέλουν»

«Είναι πάρα πολύ δυσάρεστο, πάρα πολύ τοξικό...»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Θοδωρής Κατσαφάδος για «Μάρτυρα κατηγορίας»: «Είναι βασανιστικό να παίζω σε μία παράσταση που δεν με θέλουν»

Καλεσμένος στην εκπομπή Ακόμα δεν είδες τίποτα ήταν ο Θοδωρής Κατσαφάδος. Ο αναγνωρισμένος ηθοποιός μίλησε για την αποχώρησή του από τη θεατρική παράσταση «Μάρτυρας κατηγορίας» και ξεκαθάρισε ότι ακόμα δεν του έχουν διευκρινιστεί ακριβώς οι λόγοι.

Παρ' όλο που η παράσταση πέτυχε, θα συνεχιστεί μετά την Κυριακή των Βαΐων χωρίς εκείνον. Ενώ έπλεξε το εγκώμιο του έργου, δεν έκρυψε πόσο δυσάρεστο είναι να παίζει ακόμα εκεί, ενώ του έχουν ξεκαθαρίσει οι συνάδελφοί του ότι δεν θέλουν να συνεργαστούν μαζί του.

Δείτε επίσης: Νίκος Πολυδερόπουλος - Θοδωρης Κατσαφάδος: Αυτοί είναι οι αντικαταστάτες τους στην παράσταση "Μάρτυρας Κατηγορίας" μετά την απομάκρυνση τους

Ο Θοδωρής Κατσαφάδος για τον Μάρτυρα κατηγορίας

«Θα παίζω μέχρι την Κυριακή των Βαΐων στον "Μάρτυρα κατηγορίας" και τελειώνω. Μετά συζητάω για να δούμε τι θα γίνει. Δεν θα είμαι στην επανάληψη αυτής της δουλειάς, τον χειμώνα. Ήταν μια άτυχη στιγμή στα επαγγελματικά μου τα θεατρικά, εύχομαι να μην μου ξανασυμβεί. Δεν μου έχει ξανασυμβεί και ομολογώ πως με έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ αυτή η έκβαση των πραγμάτων. Τι να κάνουμε, όμως, συμβαίνουν και αυτά», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Ο Θοδωρής Κατσαφάδος συνέχισε λέγοντας: «Να σας πω κάτι για να το ξεκαθαρίσουμε. Όταν γίνεται επανάληψη μιας παράστασης για την επόμενη χρονιά, έχουν απόλυτο δικαίωμα οι συντελεστές, ο παραγωγός και ο σκηνοθέτης, να συνεχίσει και με άλλη διανομή και χωρίς να πουν και τον λόγο. Έχουν απόλυτο δικαίωμα. Οι υποχρεώσεις των συμβαλλομένων είναι μέχρι την Κυριακή των Βαΐων».

«Εκείνο που έγινε ανάποδα, ας το πούμε λάθος, εδώ στην περίπτωση μου είναι ότι θα έπρεπε οι συντελεστές να καθίσουν πρώτα να σκεφτούν αν θέλουν να συνεχίσουν με την ίδια διανομή και μετά να μας ανακοινωθεί. Εδώ όμως δεν έγινε αυτό. Εδώ την περίοδο των εορτών μας συγκέντρωσαν και μας είπαν, σε όλο τον θίασο, ότι πάμε καλά και θα συνεχίσουμε και του χρόνου όλοι μαζί», τόνισε ο Θοδωρής Κατσαφάδος.

«Ακύρωσα προτάσεις που είχα για του χρόνου»

«Χάρηκα τόσο πολύ που σαφώς ακύρωσα κάποιες προτάσεις που είχα για του χρόνου και έβγαινα σε συνεντεύξεις να λέω ότι θα είμαι του χρόνου εκεί. Ξαφνικά όμως, 20-21 Φεβρουαρίου, μου ανακοινώνουν ότι “εσύ δεν θα συνεχίσεις να είσαι”. Ο λόγος δεν εξηγήθηκε, ξεκάθαρα, ποτέ. Έτσι απλά. Αυτό με στεναχώρησε πάρα πολύ, ξαφνικά "δεν θα είσαι". Ήταν κάτι πάρα πολύ στενάχωρο γιατί αγαπώ πάρα πολύ την παράσταση και τον ρόλο μου, μου άρεσε όλο αυτό που γινόταν και σταματάει. Συν ότι έχασα τη δουλειά μου γιατί αρνήθηκα τόσες δουλειές και δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά. Βιοπορίζομαι από αυτό, ζω την οικογένειά μου και πρέπει να δω τι θα κάνω».

«Το άλλο που είναι πολύ στενόχωρο, μα πάρα πολύ στενόχωρο, είναι ότι εγώ από τότε, για τρεις μήνες, παίζω σε μια παράσταση που ξέρω ότι δεν με θέλουν! Αυτό είναι πάρα πολύ δυσάρεστο, πάρα πολύ τοξικό και πάρα πολύ βασανιστικό για μένα. Δηλαδή πάω σε ένα θέατρο, ανεβαίνω σε μια σκηνή, που για μένα είναι χαρά να είμαι σε μια σκηνή, φεύγω από εκεί για να πάω στο σπίτι μου και ξέρω ότι δεν με θέλουν. Είμαι κάπου και παίζω και δεν με θέλουν. Το νιώθω, αφού μου έχουν πει πως δεν θέλουν να είμαι του χρόνου. Αυτό λοιπόν με στενοχωρεί, είναι δύσκολο και το ζω για πρώτη φορά», κατέληξε ο Θοδωρής Κατσαφάδος