Γρηγόρης Πετράκος: «Εδώ πίστεψαν πως μια νυχτερίδα δάγκωσε έναν Κινέζο» - Η αιχμηρή ανάρτηση και η δυσπιστία για την Αφρικανική σκόνη

«Nα πείθονται ότι αυτό που βλέπουν...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Γρηγόρης Πετράκος έκανε την εμφάνιση του - προβληματίζοντας την Τρίτη 23/4 μέσα από μια ανάρτησή του στο Facebook - μαζί με την έλευση της Αφρικανικής σκόνης, που έχει κατακλύσει την Αθήνα (δείτε εδώ φωτογραφίες και τι να κάνετε).

Μέσα από όσα έγραψε ο τραγουδιστής στην ανάρτησή του άφησε να εννοηθεί η δυσπιστία απέναντι στην Αφρικανική σκόνη. Ο ίδιος μάλιστα ανέσυρε από τη μνήμη του την περίοδο του κορωνοϊού και την γενικότερη άρνησή του στα εμβόλια κατά του ιού.

Ο Γρηγόρης Πετράκος εκφράζει συχνά δημοσίως τους προβληματισμούς του απέναντι στην κυβέρνηση και στις ανακοινώσεις - αποφάσεις. Έτσι λοιπόν, αυτή τη φορά δεν δίστασε να κάνει γνωστό, πως για εκείνον η Αφρικανική σκόνη δεν μεταφέρθηκε από τον αέρα.

Η ανάρτηση του Γρηγόρη Πετράκου για την Αφρικανική σκόνη

«Είναι φοβερό, άνθρωποι που ζουν 50, 60, 70 χρόνια στην Αθήνα και δεν έχουν δει ποτέ τους τέτοιο ουρανό, να πείθονται ότι αυτό που βλέπουν συμβαίνει επειδή φύσηξε. Λες και δεν είχε ξαναφυσήξει... Να μου πεις εδώ πίστεψαν πως μια νυχτερίδα δάγκωσε έναν Κινέζο κι έπρεπε να κλειστοΰμε στα καταφύγια 3 χρόνια για έναν θανατηφόρο ιό που για να δεις αν τον έχεις πρέπει να κάνεις τεστ...», έγραψε ο Γρηγόρης Πετράκος.

«Δεν έχω κάνει το εμβόλιο και ούτε θα το κάνω ποτέ»

«Όλοι ξέρουν ότι δεν έχω κάνει το εμβόλιο και ούτε θα το κάνω ποτέ, αλλά αυτό είναι κάτι προσωπικό γιατί ποτέ δεν παρότρυνα κανέναν ούτε να το κάνει, ούτε να μην το κάνει. Όταν εγώ είμαι γιατρός και έχω 1.000 ασθενείς, πρέπει να δω έναν- έναν το ιστορικό του, να συζητήσω μαζί και του να δω αν πρέπει να κάνει ή όχι το εμβόλιο.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν χρειάζονται το εμβόλιο. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος 45 ετών, γυμνάζομαι καθημερινά, έχω να φάω κρέας και ζωικά 10 χρόνια, έχω ένα ανοσοποιητικό πολύ δυνατό. Κάνω τις εξετάσεις μου συχνά, οπότε δεν κινδυνεύω από καμία λοίμωξη, ούτε από αυτή. Σε εμένα ένας γιατρός που έχει συνείδηση δεν θα συνέστηνε να κάνω το εμβόλιο. Έχουν βγει πολλά φάρμακα για τον κορονοϊό, υπάρχουν εμβόλια, στα νοσοκομεία έχουν εμπειρία. Δεν καταλαβαίνω γιατί είμαι ακόμα σε συναγερμό.

Έχω γράψει 1,5 χρόνο τώρα; είναι μόνο αναδημοσίευση και κολάζ επιστημονικών απόψεων που διαβάζω και αφού έχω πάρει έγκριση από φίλους επιστήμονες και γιατρούς που έχω προσωπική σχέση. Πηγαίνει με την πλειοψηφία η επιστήμη και η αλήθεια; Τι μας διδάσκει η ιστορία; Ο Γαλιλαίος ήταν ένας όταν έλεγε η γη γυρίζει. Και τη μια γνώμη όταν είναι σοβαρή την εξετάζουμε. Η επιβολή της μάσκας είναι ενάντια στην ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης. Υπάρχουν κοινοί κανόνες που θα τους σεβαστούμε.

Η μάσκα μου έχει κάτσει πολύ στραβά από την αρχή. Δεν είναι απλό πράγμα. Να φοράω μάσκα 1, 2 χρόνια και να καλύπτω το πρόσωπό μου; Αυτό το θεωρώ ενάντια στην ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης. Σέβομαι τον απέναντι μου. Δεν θα κάτσω απέναντι σε κάποιον που φοβάται χωρίς μάσκα. Για αυτό έχω να πάω σούπερ μάρκετ 1,5 τώρα. Θα έπρεπε να ερωτηθούν οι άνθρωποι. Θέλετε να συνεχίζουμε να σας προστατεύουμε για πολλά χρόνια και να ζούμε έτσι; Ή να πάρουμε το ρίσκο. Πάντα λένε ότι έχουμε δύο κρίσιμες εβδομάδες. Αλλά κράτησε χρόνια. Έχει εξελιχθεί σε πόλεμο ελευθερίας και όχι υγείας.

Μην μας βάζετε στους συνωμοσιολόγους ή στους αρνητές. Τι θα πει αρνητής. Αυτός που αρνείται κάτι γιατί είναι κακό. Δεν είναι αρνητής όλων των εμβολίων. Δεν θέλει να κάνει αυτό το εμβόλιο τη συγκεκριμένη στιγμή. Δεν μπορώ να κρύψω ότι οι συνάδελφοί μου με έχουν απογοητεύσει πολύ. Πολλοί έχουν άλλη άποψη που δεν την λένε γιατί φοβούνται την καριέρα τους», είχε πει ο Γρηγόρης Πετράκος στο Mega Καλημέρα στις 13/9/21.