Στηβ Ντούζος - Νοσηλεύεται εδώ και 3 εβδομάδες: «Μου λένε να κόψω το κάπνισμα και δεν κόβεται...»

«Καπνίζω 10-15 τσιγάρα την ημέρα»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Δύσκολες ώρες για τον Στηβ Ντούζο, ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και τρεις εβδομάδες σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στο Μαρούσι. Όπως μετέφερε ο δημοσιογράφος Θάνος Βάγιος, σε ρεπορτάζ του στην εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1, ο ηθοποιός πάσχει από χρόνια πνευμονοπάθεια, ενώ την ίδια στιγμή ταλαιπωρείται και με προβλήματα στην καρδιά του. Ο ηθοποιός είχε νοσηλευτεί ξανά στο παρελθόν.

Ο Στηβ Ντούζος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το «Πρωινό» και ανέφερε: «Είμαι κακό παιδί. Μπήκα να κάνω κάποιες γενικές εξετάσεις που κάνω κάθε εξάμηνο, και βρήκαμε ότι έχει προχωρήσει λίγο το θέμα με τους πνεύμονες και την καρδιά. Τα είχα κάνει λίγο μαντάρα όλα και κάνω κάποιες θεραπείες. Περιμένουμε κάποιες απαντήσεις και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι καλά και στο τέλος της εβδομάδας θα την κάνω».

Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Στηβ Ντούζος

«Είμαι ΧΑΠ 2. Έχω και προβλήματα με την καρδιά μου, αυτά πάνε πακέτο. Παίζουν όλα ρόλο, τα 80s, τα κιλά, η νοοτροπία, τα πάντα. Δεν μπορείς να μάθεις καινούρια κόλπα σε παλιό σκύλο. Την υγεία μου τη φροντίζω, αλλά μου λένε να κόψω το κάπνισμα και δεν κόβεται. Καπνίζω 10-15 τσιγάρα την ημέρα», κατέληξε στην τηλεφωνική του επικοινωνία με το «Πρωινό» ο Στηβ Ντούζος.

Τι είναι η ΧΑΠ;

ΧΑΠ είναι η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, ένας τύπος προοδευτικής πνευμονοπάθειας που αποτελεί και την τέταρτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Κυριότερη αιτία της νόσου είναι το κάπνισμα και η έκθεση σε τοξικές ουσίες γενικότερα, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση. Σημαντικό ρόλο παίζει και η γενετική προδιάθεση.

Η ΧΑΠ έχει τέσσερα στάδια, ενώ στο δεύτερο στάδιο, στο οποίο βρίσκεται ο Στηβ Ντούζος, οι ασθενείς δυσκολεύονται περισσότερο απ' το συνηθισμένο ακόμα και στο βάδισμα, σε επίπεδο έδαφος, όπου αντιμετωπίζουν δύσπνοιες μετά από λίγη ώρα.