Συγκλονίζει η Γιάννα Τερζή για την περιπέτεια της υγείας της: «Πήρα αντικαταθλιπτικά γιατί έβλεπα τέσσερις τοίχους για πάρα πολύ καιρό»

Διέκοψε τη συνέντευξη από τα δάκρυα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Συγκλονίζει η Γιάννα Τερζή για την περιπέτεια της υγείας της: «Πήρα αντικαταθλιπτικά γιατί έβλεπα τέσσερις τοίχους για πάρα πολύ καιρό»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ ήταν η Γιάννα Τερζή. Η τραγουδίστρια μίλησε με τους παρουσιαστές Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο για τη ζωή, την καριέρα της, καθώς και για την περιπέτεια υγείας που πέρασε πρόσφατα, όταν διαγνώστηκε με όγκο, στέλνοντας μήνυμα δύναμης και ελπίδας σε όσους ζουν κάτι αντίστοιχο.

«Ήταν 2-3 μέρες πριν τα γενέθλιά μου, ετοιμαζόμασταν να στολίσουμε χριστουγεννιάτικα, και περίμενα τα αποτελέσματα της μαγνητικής. Ήταν μες στον κορονοϊό και οι συναντήσεις αποφεύγονταν, οπότε θα τα μάθαινα τηλεφωνικά. Θυμάμαι πως ήταν Σάββατο βράδυ και άκουγα τις λέξεις, τη μία πίσω από την άλλη, “Δεν ξέρουμε πώς θα είναι η ποιότητα της ζωής σου μετά την επέμβαση. Έχεις τόσα εκατοστά όγκο”», δήλωσε αρχικά η Γιάννα Τερζή.

Για να συμπληρώσει: «Όλα αυτά ήταν καινούριες λέξεις για εμένα. Δεν ήξερα τι είναι ο νωτιαίος μυελός, τι διαδικασία θα χρειαστεί, ότι μπορεί να φύγω στο εξωτερικό. Όλα αυτά τα έμαθα στα δέκα δευτερόλεπτα που μου μιλούσε ο γιατρός. Νόμιζα ότι παθαίνω εγκεφαλικό, βούιζαν τα αυτιά μου. Ήμουν με τον τότε φίλο μου. Στον πατέρα μου είπα όλη την αλήθεια μήνες μετά, αφότου πήγαν όλα καλά, μετά την επέμβαση».

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια η Γιάννα Τερζή, η επέμβαση κράτησε 11 ώρες, γι' αυτό δεν ενημέρωσε τους γονείς της: «Δεν ήθελα να τους βάλω στη διαδικασία να περνούν τα λεπτά και να το σκέφτονται, ενώ θα μάθαιναν νέα μετά από 11 ώρες, σε μία επικίνδυνη ηλικία. Αυτός που με συνόδεψε ήταν ο αδερφός μου».

Η Γιάννα Τερζή για τη βασανιστική αποκατάστασή της

Επόμενο στάδιο, οι μήνες της αποκατάστασης, που σύμφωνα με τη Γιάννα Τερζή ήταν και το πιο βασανιστικό κομμάτι σε αυτήν την περιπέτεια: «Αμέσως κατάλαβα ότι όλα πήγαν καλά, απλά κράτησε λίγο περισσότερες ώρες. Με κάποιο τρόπο βγήκα έξω απ' το σώμα μου και είπα ότι ψάχνω γιατρό για κάποιον άλλον. Δεν γινόταν, έπρεπε να βρω την ψυχραιμία μου. Πολλά κλάματα, γιατί πήγαινα για άπειρες μαγνητικές, σε αυτό το απαίσιο μηχάνημα».

Περιγράφοντας την ψυχολογική της κατάσταση, δήλωσε μεταξύ άλλων η Γιάννα Τερζή: «Οι πιο δύσκολοι μήνες ήταν της αποκατάστασης. Δεν ένιωθα το σώμα μου από τη μέση και κάτω, και δεν ήξερα πότε θα επανέλθει. Αυτό ήταν το πιο βασανιστικό, να είσαι σε ένα κρεβάτι και να χρειάζεσαι άνθρωπο να σε πάει στην τουαλέτα και να σε κάνει μπάνιο».

Σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξης μίλησε και για τη ζωή της, αφότου άρχισε να ξεπερνάει αυτό το πρόβλημα. «Όταν άρχισα να περπατάω χωρίς να φαίνεται ήταν πιο εύκολο. Έβαζα τα παυσίπονά μου στην τσάντα κι έλεγα “Αν δεν βγεις απ' το σπίτι, θα καταλήξεις να παίρνεις αντικαταθλιπτικά”. Τελικά πήρα αντικαταθλιπτικά, γιατί έβλεπα τέσσερις τοίχους για πάρα πολύ καιρό», τόνισε η Γιάννα Τερζή.

«Αυτό ήταν το πιο δύσκολο, γιατί παλεύεις με τους δαίμονές σου. Σε κάποια φάση το σώμα μου ήταν ανεξέλεγκτο από πόνους και κινήσεις», δήλωσε στη συνέχεια, διακόπτοντας τη συνέντευξη από δάκρυα συγκίνησης. Η Γιάννα Τερζή είπε επίσης ότι: «Το σώμα κάνει τρελά πράγματα όταν επανέρχονται τα νεύρα. Βλέπεις ένα σώμα που ξέρεις και νομίζεις ότι δεν είναι δικό σου. Ξαναγνώρισα το σώμα μου από την αρχή, ξαναπερπάτησα από την αρχή, τα έκανα όλα από την αρχή».