Παναγιώτης Ραφαηλίδης: Το χειρουργείο και οι φωτογραφίες από το κρεβάτι του πόνου

Τι συνέβη;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Στο νοσοκομείο μπήκε ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης για να προχωρήσει σε μια προγραμματισμένη επέμβαση. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου μοιράστηκε φωτογραφίες από την καθημερινότητα του.

Όπως επίσης αποκάλυψε, μέχρι να αναρρώσει πλήρως, μένει στο σπίτι της μητέρας του για να τον φροντίσει και να του προσφέρει όσα έχει ανάγκη.

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Ραφαηλίδη

«αλλάξανε τα πλάνα μου, κοιμήθηκα στη μάνα μου»

απαλλάχθηκα από κάτι κακές αμυγδαλές που είχα, η εβδομάδα είναι των παθών γιατί από πόνο δε θέλετε να ξέρετε, μα όλα για καλό και όλα με τους αγαπημένους μου κοντά μου. ευχαριστώ πολύ πολύ για τα άπειρα μηνύματα ενδιαφέροντος και ευχών! καλή ανάσταση! καλό πάσχα σε όλους όλες όλα! σας στέλνω τόνους αγάπης», έγραψε στην λεζάντα της ανάρτησης του ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης.

Δείτε επίσης: «Ένιωσα αναξιοποίητος και...» - O Παναγιώτης Ραφαηλίδης μιλά για την συνεργασία του με την Καινούργιου


Για ποιους λόγους αφαιρούνται οι αμυγδαλές

  • Ο πρώτος και πιο συχνός είναι όταν οι αμυγδαλές μεγαλώσουν τόσο σε μέγεθος ώστε να προκαλούν συμπτώματα απόφραξης, οδηγώντας σε δυσκολία στην αναπνοή και επομένως ροχαλητό.
  • Ο δεύτερος λόγος είναι οι επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις των αμυγδαλών. Τις περισσότερες φορές το μέγεθος των αμυγδαλών δε σχετίζεται με το αν αυτές παθαίνουν συχνές αμυγδαλίτιδες. Δηλαδή, μπορεί να έχουμε δύο μεγάλες αμυγδαλές οι οποίες δεν αρρωσταίνουν ποτέ και να χρειάζονται αφαίρεση λόγω του μεγέθους τους ή να έχουμε δύο μικρές αμυγδαλές, οι οποίες δεν προκαλούν φαινόμενα απόφραξης αλλά να πάσχουν συχνά από αμυγδαλίτιδα και επομένως να χρειάζονται αφαίρεση.

Γενικά, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις αμυγδαλές μας και να μην τις αφαιρέσουμε (αμυγδαλεκτομή) μέχρι αυτές να μας δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από τον προστατευτικό ρόλο που έχουν.

Δεν υπάρχει κατάλληλη και ακατάλληλη χρονική περίοδος για την πραγματοποίηση της αμυγδαλεκτομής. Δηλαδή, η επέμβαση αφαίρεσης των αμυγδαλών μπορεί να πραγματοποιηθεί όλες τις εποχές του χρόνου τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι.