Ρούλα Πατεράκη: «Ο χώρος με καταδίκασε ολοσχερώς όταν σκηνοθέτησα την Αλίκη»

«Κάποιοι φίλοι μου έκοψαν και την καλημέρα»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ρούλα Πατεράκη: «Ο χώρος με καταδίκασε ολοσχερώς όταν σκηνοθέτησα την Αλίκη»

Η Ρούλα Πατεράκη παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα του «Στούντιο 4» και τη δημοσιογράφο Φανή Πλατσατούρα. Η σπουδαία ηθοποιός μίλησε για την πορεία της στο θέατρο, για την πρόταση που δέχτηκε από τον Σασμό, καθώς για και την περίοδο που συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Δεν έχω γίνει σταρ. Έχω μείνει μάλλον μία αντιστάρ, που το θεωρώ σαν μεγαλύτερη σταρ με την έννοια την καλλιτεχνική. Για μένα το θέατρο έχει πάψει να είναι εραστής, έχει γίνει σύζυγος. Και όταν είσαι τόσα χρόνια με τον ίδιο σύζυγο, δεν μπορείς να νιώθεις την ίδια λαχτάρα όπως όταν βρίσκεσαι στον έρωτα. Το αγαπώ συζυγικά», είπε αρχικά η Ρούλα Πατεράκη.

Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Από κάποια στιγμή και μετά, οι συμβιβασμοί που χρειάστηκε να κάνω ήταν άπειροι και πολύ ενοχλητικοί για εμένα αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Δεδομένου ότι είχα κάποια λεφτά που τα έχασα στο θέατρο, αναγκάστηκα να ακολουθώ το επάγγελμα και τον περισσότερο καιρό ήμουν άλλες φορές πιο πετυχημένα και άλλες φορές πιο αποτυχημένα σε συνεργασίες. Μέχρι να πεθάνω φαίνεται πως θα έχω γίνει απόλυτα συμβιβασμένη».

Η πρόταση για τον Σασμό και η Αλίκη στη ζωή της Ρούλας Πατεράκη

«Μου είχε γίνει πρόταση για τον Σασμό, αλλά δεν έπαιξα. Δεν θα την απέφευγα την τηλεόραση, γιατί είναι χρυσορυχείο, ωστόσο όταν μου έκαναν την πρόταση τότε, ήταν τόσο πολύ μακρύς ο χρόνος. Τα λεφτά ήταν καλά, αλλά έπρεπε να είμαι εκεί όλη μέρα και δεν θα είχα τη δυνατότητα να κάνω τίποτα στο θέατρο. Δεν νομίζω ότι θα ήμουν και καλή. Θα αρρώσταινα ψυχικά περισσότερο», παραδέχτηκε στη συνέχεια η Ρούλα Πατεράκη.

«Όταν σκηνοθέτησα την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο χώρος με καταδίκασε ολοσχερώς, αυτός που λεγόταν “ποιοτικός”. Απογοητεύτηκε πολύ με μένα, γιατί για εκείνους η Αλίκη ήταν σαν το κόκκινο πανί για τον ταύρο. Απομονώθηκα από πολλούς ανθρώπους και υπάρχουν φίλοι μου που δεν μου ξαναμίλησαν ποτέ, μου έκοψαν και την καλημέρα. Με πείραξε πολύ στην αρχή, μετά το συνήθισα. Μπορεί να μην το ξαναέκανα, γιατί τους είχα ανάγκη, ήταν φίλοι μου», κατέληξε στις δηλώσεις της στη δημόσια τηλεόραση η Ρούλα Πατεράκη, εκθειάζοντας παράλληλα το ταλέντο του Μάρκου Σεφερλή.