Θόδωρος Αγγελόπουλος: «Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο, καρφώθηκε μέσα...»

Συγκλονίζει η περιγραφή για τον θάνατό του

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ο Αλέξανδρος Μούκανος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο τραγικό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή του μεγάλου σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου πριν από 12 χρόνια.

Σημειώνεται πως ο Αλέξανδρος Μούκανος ήταν αυτόπτης μάρτυρας το βράδυ της 24 Ιανουαρίου του 2012 όταν ο Θόδωρος Αγγελόπουλος παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα και έχασε τη ζωή του, με τις περιγραφές του για εκείνη τη στιγμή να σοκάρουν.

Δείτε επίσης: Έφυγε από τη ζωή αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός - Η ανακοίνωση του Σπύρου Μπιμπίλα

Η περιγραφή του Αλέξανδρου Μούκανου για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

«Ήμουν μπροστά όταν έγινε το ατύχημα. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έδινε τις οδηγίες. Ήμασταν εγώ, ο Ακύλλας Καραζήσης και ο πρωταγωνιστής συνάδελφος από την Ιταλία. Μας εξήγησε στις 11 περίπου το βράδυ από πού θα κατεβούμε, πώς θα ανεβούμε, όλο το πλάνο της σκηνής, κατέβηκα εγώ και ο Ακύλλας, και έμεινε μόνος του», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μούκανος.

«Κάνει να κατέβει, βάζει το πόδι στον δρόμο και περνάει η μηχανή που τον χτύπησε στο κατέβασμα στο πίσω μέρος με τον ώμο του, εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο. Καρφώθηκε μέσα. Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, έπεσαν και οι δύο αναβάτες που σερνόντουσαν κάτω. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά... Είδα τη σκηνή, μας φώναξαν κάποιοι άλλοι ότι είδαν έναν άνθρωπο να αναπηδά και να καρφώνεται μέσα. Ήμασταν τρεις άνθρωποι που τραβούσαμε και δεν ξέραμε τι τραβάμε και ποιος ήταν μέσα. Το γύρισμα θα γινόταν στις 5:40 το πρωί και η πρόβα ήταν στις 11 το βράδυ», κατέληξε την περιγραφή του για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο ο Αλέξανδρος Μούκανος.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί από το 8:40 και μετά: