Άννα Παναγιωτοπούλου - Η Άννα Φόνσου την αποχαιρετά: «Δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν, δεν ανακατευόταν σε κουτσομπολιά»

«Αντίο» και από τον κόσμο της πολιτικής

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency

Στο πένθος έχει βυθιστεί τις τελευταίες δύο μέρες ο καλλιτεχνικός χώρος, μετά την είδηση πως η Άννα Παναγιωτοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί του Μ. Σαββάτου (4/5). Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο Σταμάτης Κραουνάκης, ενώ έκτοτε άνθρωποι του θεάτρου που συνεργάστηκαν μαζί της, ή απλά τη γνώρισαν και την αγάπησαν, είχαν μόνο καλά λόγια να πουν «αποχαιρετώντας» τη.

«Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν μία γυναίκα που είχε δοθεί σε αυτό που έκανε, δεν της φαινόταν αλλά είχε δοθεί ψυχή τε και σώματι. Δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν, δεν ανακατευόταν ποτέ σε κουτσομπολιά και αηδίες. Ήταν ένας γνήσιος θεατράνθρωπος», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ανήμερα του Πάσχα (5/5) η Άννα Φόνσου.

Δείτε επίσης: Άννα Παναγιωτοπούλου: Τα άγνωστα παιδικά χρόνια και οι μοναχικές στιγμές μετά την απώλεια του συζύγου της

Αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου και από τον πολιτικό κόσμο

Λίγες ώρες νωρίτερα και ο Σταμάτης Κραουνάκης, είχε αποχαιρετήσει εκ νέου την αγαπημένη του φίλη και συνάδελφο. Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης παράλληλα έστειλε το δικό του αποχαιρετιστήριο μήνυμα στην Άννα Παναγιωτοπούλου, γράφοντας στο Instagram: «Αντίο, Άννα. Σου χρωστάω τόσα πολλά. Άνοιξες τις φτερούγες σου και μας ανάθρεψες και τώρα τις άνοιξες για να πετάξεις στο φως. Στο καλό! Θα είσαι για πάντα στην καρδιά μου».

Ανακοίνωση για τον θάνατο της σπουδαίας ηθοποιού εξέδωσε και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφέροντας: «Η απώλεια της Άννας Παναγιωτοπούλου μας γεμίζει θλίψη αλλά και ευγνωμοσύνη για όσα μας προσέφερε από τη σκηνή και την οθόνη πάνω από μισό αιώνα. Διέγραψε μία γόνιμη και δημιουργική πορεία, στην οποία ξεδίπλωσε το πηγαίο ταλέντο της σε ένα ευρύτατο ρεπερτόριο, αφήνοντας πάντοτε έκτυπο και απόλυτα προσωπικό το δικό της στίγμα».