Σοφία Μουτίδου για Άννα Παναγιωτοπούλου: «Δεν μπορούσε να διανοηθεί την τόση δολοπλοκία»

«Μακάρι να μπορούσα να μοιραστώ μαζί σας σκληρές ιστορίες προδοσίας εναντίον της»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Σοφία Μουτίδου για Άννα Παναγιωτοπούλου: «Δεν μπορούσε να διανοηθεί την τόση δολοπλοκία»

Με ένα βίντεο-αφιέρωμα στην Άννα Παναγιωτοπούλου, η Σοφία Μουτίδου αποχαιρέτισε την μεγάλη ηθοποιό, που άφησε την τελευταία της πνοή το πρωινό του Μεγάλου Σαββάτου (4/5). Μέσα σε όλα, αναφέρθηκε σε άγνωστα περιστατικά από τη συνεργασία τους, καθώς και στον σπάνιο χαρακτήρα της, που δεν μπήκε ποτέ σε παρασκηνιακές κόντρες και δολοπλοκίες, παρότι της συνέβησαν.

«Η Άννα ήταν ένας άνθρωπος πολύ ανοιχτός, νομίζω ότι θα μου επέτρεπε να μιλήσω για εκείνην. Η Άννα ήταν αλλιώτικη, αληθινά extreme με την ουσιαστική έννοια της λέξης. Δεν ζητούσε αποδοχή, δεν θα έκανε το χατίρι κανενός για να πάρει ένα καλό σχόλιο. Αυτό την πήγε πολύ ψηλά στα μάτια μου, όταν συνεργαστήκαμε στο πρώτο ανέβασμα στο “Μπαμπά Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή” του Αλέξανδρου Ρήγα, που ήταν και η πρώτη μου δουλειά», ανέφερε αρχικά η Σοφία Μουτίδου.

Για να περιγράψει άγνωστα περιστατικά από τη συνύπαρξή τους καλλιτεχνικά. «Δεν κάναμε τόσο παρέα τότε, αλλά είχα δει πράγματα συγκλονιστικά. Κάποια μέρα που έγινε ένα περιστατικό συνδικαλιστικού περιεχομένου στον θίασο, είπε με περίσσια ευκολία καπνίζοντας, λίγο πριν βγούμε στη σκηνή: “Προτείνω να κάνουμε απεργία”. Έπεσαν όλοι πάνω της, γιατί ήταν Σάββατο και ήμασταν sold out. Δεν την ενδιέφερε η ημέρα, ούτε τα λεφτά της, γιατί έπαιρνε ποσοστά επί των εισπράξεων, αλλά το γεγονός ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματα κάποιου ανυπεράσπιστου συναδέλφου της», περιέγραψε χαρακτηριστικά η Σοφία Μουτίδου για την Άννα Παναγιωτοπούλου.

Δείτε επίσης: "Διαλυμένη" ψυχολογικά η Σοφία Μουτίδου: «Έκανα μία ακατάσχετη αιμορραγία, έκανε μία απόξεση, έβαλα ένα σπιράλ...»

Η Σοφία Μουτίδου αποκαλύπτει για την Άννα Παναγιωτοπούλου

«Η Άννα είχε τόσο βάρος γνώσης και ζωής επάνω της, που την έκανε να είναι λίγο πιο πάνω από εμάς εκ φύσεως και άθελά της. Ήταν αρχηγός, χωρίς να κάνει φασαρία, ήταν μέσα σε όλα, δεκτική και αθώα μέσα σε όλα αυτά. Ήταν ένα αμνοερίφιο. Μακάρι να μπορούσα να μοιραστώ μαζί σας σκληρές ιστορίες προδοσίας κατά της Άννας, που δεν τις αντιλήφθηκε καν. Ήταν τόσο καλή η πάστα της, που δεν μπορούσε να διανοηθεί την τόση δολοπλοκία. Δεν ήταν χαζή, ούτε μπορούσες να την κάνεις ό,τι ήθελες», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σε διαφορετικό σημείο μάλιστα, αναφέρει και πόσο εξαιρετική συνάδελφος. «Με την Άννα στη σκηνή δεν φοβόμουν. Οφείλω να το πω ως ηθοποιός και να το αφήσω ως το μεγάλο χαρτί στη μνήμη της. Η Άννα σε θαύμαζε, σε άφηνε, σε απολάμβανε και δεν είχε αντιπαλότητα. Η σκηνή είναι κάτι πάρα πολύ ιερό. Την ώρα που παίζεις η έκθεση είναι πολύ μεγάλη και αν ο άλλος δεν φερθεί επαγγελματικά και ανθρώπινα, είναι σαν να σε χτυπάει κάτω από τη μέση», είπε μεταξύ άλλων η Σοφία Μουτίδου.