Θρήνος για τον Χρήστο Δάντη: «Έμεινα λίγο βουβός αυτές τις μέρες για να..»

Η σπαρακτική ανάρτηση στο Instagram

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Δύσκολες στιγμές πέρασε ο Χρήστος Δάντης, καθώς πρόσφατα βίωσε μια απώλεια που του "στοίχισε". Την αποκάλυψη έκανε με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Συγκεκριμένα, μίλησε για το θάνατο του Αντώνη Τουρκογιώργη. Ήταν 73 ετών και τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Αντώνης Τουρκογιώργης γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1951 και ήταν Έλληνας ροκ μουσικός. Έγινε αρχικά γνωστός ως μπασίστας και τραγουδιστής των Socrates Drank the Conium. Αργότερα ακολούθησε σόλο καριέρα. Το 2007 κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό βιβλίο του, με τίτλο «Το Συγκρότημα». Αδερφός του είναι ο κιθαρίστας Άκης Τουρκογιώργης.

Η ανάρτηση του Χρήστου Δάντη για το θάνατο του Αντώνη Τουρκογιώργη

«Το Ελληνικό Rock ξεκίνησε με τους Socrates, τον Γιάννη Σπάθα και τον Αντώνη Τουρκογιώργη κυρίως που ήταν οι δημιουργοί τους. Ελπίζω το ότι «χάθηκαν» και οι δυο να μη σημαίνει το τέλος του.

Έμεινα λίγο βουβός αυτές τις μέρες για να δω αν θα επαληθευτεί αυτο που μου είχε πει κάποτε ο Σπάθας.
«Δε βαριέσαι Χρήστο, αυτά τα …….. δε μας συγχώρεσαν ποτέ τον Αγγλικό στίχο στα τραγούδια μας κι όταν γίνεται κουβέντα για το είδος αυτό, κοιτάζουν να μας περάσουν στα ψιλά γράμματα». Τελικά, αλήθεια έλεγε. Ελάχιστες αναφορές, σα να μη συνέβη.

Στο καλό τεράστιε Αντώνη Τουρκογιώργη.
Συγνώμη που δε φροντίσαμε εμείς οι νεότεροι σας, τα μαθητούδια σας.
Ευχαριστώ για τη γνώση, την παρέα με τη μουσική σου, το Μπασσο αλλά και τη φωνάρα σου»