Eurovision 2024 - Ιρλανδία: Το... τρομακτικό προφίλ του non-binary, Bambie Thug, στο instagram

Οι περούκες, το έντονο μακιγιάζ και οι γυμνές φωτογραφίες του

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Eurovision 2024 - Ιρλανδία: Το... τρομακτικό προφίλ του non-binary, Bambie Thug, στο instagram

Αναμφισβήτητα μία από τις εμφανίσεις που συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω της στον Α ημιτελικό της Eurovision 2024, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 7/5, ήταν αυτή της Ιρλανδίας. Η εμφάνιση του Bambie Thug θύμιζε άνετα τελετή επίκλησης στον Άδη.

Πεντάλφα, ξόρκια, ημίγυμνος χορευτής που δίνει ”κενταυριανές” δονήσεις. Όλα αυτά οδήγησαν την Ιρλανδία στον τελικό του Σαββάτου (δείτε εδώ τις 9 ακόμη χώρες που πέρασαν) και το Twitter σε παροξυσμό (δείτε εδώ τι έγραψαν οι τηλεθεατές)!

Κάνοντας, λοιπόν, μια μικρή αναζήτηση εντοπίσαμε το IG profile του, το οποίο κυμαίνεται, φυσικά, στο ίδιο μήκος κύματος με την εμφάνισή του στην σκηνή της Eurovision. Μαυρίλα, γύμνια και τα σχετικά.

Οι αναρτήσεις της Bambie Thug

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της εμφάνισης, το “Doomsday Blue” του non-binary καλλιτέχνη Bambie Thug έχει να κάνει με την προσπάθεια για αποδοχή του εαυτού του κάθε ατόμου και είναι μια ωδή στην queer κοινότητα.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των στίχων του τραγουδιού περιλαμβάνουν πολλά “ξόρκια”, ανάμεσα σε αυτούς το “Avada Kedavra”, μια φράση που προέρχεται από τα αραμαϊκά που διαδόθηκε από το franchise των ταινιών Χάρι Πότερ, στις οποίες χρησιμοποιείται στο “Killing Curse”, μια κατάρα που προκαλεί θάνατο.

Το Bambie Thug δήλωσε πως, ως μη δυαδικό άτομο, δεν θαυμάζει τη JK Rowling, λόγω της τρανσφοβικής ρητορικής μίσους που εκφράζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Σε συνέντευξή του στο Gay Times δήλωσε: «Μου αρέσει να είμαι μέρος μιας cool queer ανερχόμενης σκηνής. Δεν είχα κάτι τέτοιο όταν μεγάλωσα, επομένως είναι σημαντικό να έχετε ανθρώπους με τους οποίους μπορείτε να σχετίζεστε και να έχετε μουσική που σας μιλάει και σας επιτρέπει να έχετε περισσότερη ελευθερία να είστε ο εαυτός σας – πιο queer φωνές είναι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος»