Διονυσία Καρόκη για τη συμμετοχή της στη Eurovision: «Είχα κάλλο και κύστη αντικριστά στις φωνητικές χορδές! Έπρεπε να χειρουργηθώ»

Η άγνωστη ιστορία και η σχέση με τον συνθέτη του τραγουδιού της που τελείωσε άσχημα

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Διονυσία Καρόκη για τη συμμετοχή της στη Eurovision: «Είχα κάλλο και κύστη αντικριστά στις φωνητικές χορδές! Έπρεπε να χειρουργηθώ»

Με αφορμή την Eurovision 2024 και τον Β' ημιτελικό που θα προβληθεί απόψε, Πέμπτη 9/5, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, στην εκπομπή του ALPHA, Super Κατερίνα, μίλησε η Διονυσία Καρόκη, η οποία είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό το 1998. Η τραγουδίστρια αποκάλυψε άγνωστα μέχρι τώρα σκηνικά.

Οι αποκαλύψεις της Διονυσίας Καρόκη για την Eurovision

«Παλιά ιστορία τώρα. Άφησε αποτυπώματα και θετικά και αρνητικά. Εγώ προσωπικά το ευχαριστήθηκα. Ήταν μια σπουδαία διαδρομή, την τιμώ, την σέβομαι και την έχω χαρεί πάρα πολύ», είπε αρχικά.

Δείτε επίσης: Δείτε το πριν προβληθεί απόψε - Ολόκληρη η εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι

«Η συμμετοχή μας εκείνη προβλήθηκε λανθασμένα. Εγώ είμαι ίσως και η μοναδική τραγουδίστρια που πήγε χωρίς να έχω δισκογραφία πίσω μου. Δεν έγινε απευθείας ανάθεση, εκείνη την εποχή η επιλογή γινόταν μέσω televoting, δηλαδή ψήφιζε ο απλός κόσμος. Αυτό που νιώθω λίγο δύσκολα είναι γιατί πραγματικά δεν κατάφερα να φέρω τους βαθμούς, που θα ήθελα, στην Ελλάδα. Βγήκαμε 19οι και δέχθηκα πάρα πολύ πόλεμο από εκπομπές, εφημερίδες και απ’ όλη την επικοινωνία εκείνης της εποχής», πρόσθεσε.

Και τόνισε: «Ο συνθέτης του τραγουδιού, Γιάννης Βάλβης, ήταν ένας άνθρωπος ιδιόρρυθμος. Δεν τον γνώριζα πριν από τον διαγωνισμό. Όταν πήγαμε στην Αγγλία, εκεί άρχισαν να αποκαλύπτονται διάφορα πράγματα. Θεωρώ ότι κάποια πράγματα δεν τα έκανε σωστά. Δε ήταν μάνατζερ. Ήθελε να είναι, γιατί απ' ότι έχω ακούσει έστελνε τα τραγούδια μου σε δισκογραφικές προ Eurovision, για το οποίο δεν είχα ερωτηθεί ποτέ. Από τότε δεν έχουμε ξαναμιλήσει, όχι. Επέλεξα τον δρόμο της σιωπής και ήταν οκ για μένα».

«Το πρόβλημα που αντιμετώπισα κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ήταν κάλλος και κύστη αντικριστά στις φωνητικές χορδές. Έπρεπε να χειρουργηθώ, δεν χειρουργήθηκα. Το αποτέλεσμα το πλήρωσα αργότερα, γιατί για περίπου ένα χρόνο είχα μείνει χωρίς φωνή», κατέληξε.

Δείτε επίσης: Δυσάρεστα νέα για τη Μαρίνα Σάττι λίγο πριν τον Β' ημιτελικό - Τι συμβαίνει με την υγεία της

Το τραγούδι με το οποίο συμμετείχε στον διαγωνισμό