Eurovision 2024: Χαλασμός με την επανεμφάνιση της Σερτάμπ 21 χρόνια μετά - «Όλη η Ευρώπη αυτή την στιγμή»

Μετά την Παπαρίζου την αποθεώσαν και εκείνη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Eurovision 2024: Χαλασμός με την επανεμφάνιση της Σερτάμπ 21 χρόνια μετά - «Όλη η Ευρώπη αυτή την στιγμή»

Δεν αποθεώθηκε μόνο η Έλενα Παπαρίζου που ερμήνευσε ξανά στην σκηνή της Eurovision το My number one. Αμέσως μετά εμφανίστηκε το Malmo Arena στη Σουηδία, και η Σερτάμπ Ερενέρ. Όποιος γνωρίζει καλά τον μουσικό διαγωνισμό, η Τουρκάλα το 2003 την πρώτη και μοναδική νίκη της γειτονικής χώρας.

21 χρόνια μετά λοιπόν, η 59χρονη πλέον τραγουδίστρια ανέβηκε ξανά στη σκηνή του Β’ Ημιτελικού, με τους Eurofans να ουρλιάζουν. Ερμήνευσε ξανά το Everyway That I Can και τους έκανε όλους να τραγουδάνε ξανά το κομμάτι της που μεταξύ άλλων έχει μείνει στην ιστορία.

Τι γράφτηκε στο twitter για την Σερτάμπ και την εμφάνιση της στην Eurovision

Βέβαιο ήταν πως το twitter θα πάρει "φωτιά". Έχοντας κάνει trend την Έλενα Παπαρίζου η οποία παραμένει όπως και τότε μια θεά, δεν γινόταν να μην αποθεώσουν και την Σερτάμπ στην Eurovision.

Λίγα λόγια για την Σερτάμπ

Η Σερτάμπ Ερενέρ (Sertab Erener, Κωνσταντινούπολη, 4 Δεκεμβρίου 1964) είναι Τουρκάλα τραγουδίστρια και συνθέτρια. Κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2003 με το τραγούδι Every Way That I Can συγκεντρώνοντας συνολικά 167 βαθμούς. Η Σερτάμπ κυκλοφόρησε το άλμπουμ της Every Way That I Can σε όλη την Ευρώπη και είχε μεγάλη επιτυχία. Συνεχίζει να ηχογραφεί τραγούδια στα Αγγλικά και στα Τουρκικά και το επόμενο της σινγκλ Here I Am έγινε επιτυχία και έξω από τα σύνορα της Τουρκίας.

Στο Διαγωνισμό Congratulations για τα 50 έτη της Eurovision, η Σερτάμπ με το Every Way That I Can κατέλαβε την 9η από τις 15 θέσεις. Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει αρκετά άλμπουμ και έχει κάνει αρκετά ντουέτα με πολλούς καλλιτέχνες όπως τον Ρίκι Μάρτιν, την Ρουσλάνα και την Έλληνιδα τραγουδίστρια Μαντώ.