Ειρήνη Πασχαλέρη: «Έχασα το παιδάκι μου σε ηλικία 5 ετών από μια σοβαρή ασθένεια»

«Είναι πολύ σπάνιο, υπάρχουν μόνο επτά περαστικά σε όλο τον κόσμο»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ειρήνη Πασχαλέρη: «Έχασα το παιδάκι μου σε ηλικία 5 ετών από μια σοβαρή ασθένεια»

Η Ειρήνη Πασχαλέρη, βιολόγος με εξειδίκευση στη διατροφή και υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα «Δημοκράτες», μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό Σουσού» για την υποψηφιότητά της, ενώ σόκαρε τους πάντες με την αποκάλυψη για την πρόωρη απώλεια της κόρης της, σε ηλικία μόλις πέντε ετών από σπάνια και σοβαρή γενετική ασθένεια.

Όπως αποκάλυψε η Ειρήνη Πασχαλέρη, αυτός ήταν και ο λόγος που την ώθησε να βάλει υποψηφιότητα, καθώς θέλει στη μνήμη της κόρης της να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους που δίνουν τον δικό τους αγώνα κάθε μέρα: «Πίσω από τις μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας, κρύβεται μία προσωπική ιστορία. Αυτό που έτυχε σε εμένα είναι ότι είχα τρία παιδάκια αλλά έχω τώρα δύο. Έχασα το δεύτερο μου παιδάκι γιατί έπασχε από μία σοβαρή ασθένεια και δυστυχώς το χάσαμε σε ηλικία 5 ετών. Τότε ένιωσα τόσο μόνη, παρότι είμαστε ιατρική οικογένεια. Ήταν ένα παιδάκι με ειδικές ανάγκες. Τότε σκεφτόμουν: “Αυτό συνέβη σε εμένα που έχω τα μέσα γιατί είμαι μέσα στον ιατρικό χώρο, αν συνέβαινε σε ένα απομακρυσμένο χωριό σε κάποιον;”»

Η Ειρήνη Πασχαλέρη για την πρόωρη απώλεια της κόρης της

«Αυτό συνέβη από τη φύση, ήταν μία εκ γενετής ασθένεια, η οποία δεν φαίνεται σε κανέναν έλεγχο. Είναι πάρα πολύ σπάνιο. Έχει επτά περαστικά σε όλο τον κόσμο, το μάθαμε όταν έγινε μόλις ενός έτους που κάναμε τα ειδικά test DNA κι εκεί φάνηκε ότι είχε πάρει συγκεκριμένα γονίδια και το παιδί φάνηκε ότι νοσούσε από αυτή τη νόσο με προσδόκιμο ζωής 3 χρόνια. Εγώ το κράτησα ως 5 ετών με πολύ αγώνα. Τότε είπα ότι αν μου δοθεί η ευκαιρία να μπορέσω να αλλάξω κάποια πράγματα, από τα φάρμακα, θα το κάνω. Θέλω στη μνήμη της κόρης μου να παλέψω για τους γονείς που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες και είναι τόσο μόνοι», συμπλήρωσε η Ειρήνη Πασχαλέρη.

«Δεν υπήρχε ψυχολογική υποστήριξη. Είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε άνθρωπο, να μην μπορείς να βοηθήσεις το ίδιο σου το παιδί. Όταν το μάθαμε ήταν το χειρότερο και μετά φυσικά το βίωνα μέρα με τη μέρα, γιατί το σπίτι μου είχε γίνει νοσοκομείο. Ευτυχώς είχα ένα παιδί που με βοήθησε να σηκωθώ, γιατί δεν είχα επιλογή», τόνισε σε διαφορετικό σημείο η Ειρήνη Πασχαλέρη.