Eurovision 2024: Οργή κατά της εκπροσώπου του Ισραήλ - Δημοσιεύθηκε βίντεο που φαίνεται να χλευάζει όσους την αποδοκιμάζουν

Προκαλεί η τραγουδίστρια

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Eurovision 2024: Οργή κατά της εκπροσώπου του Ισραήλ - Δημοσιεύθηκε βίντεο που φαίνεται να χλευάζει όσους την αποδοκιμάζουν

Την ώρα που έχει προκληθεί χαμός με τον τελικό της Eurovision, καθώς υπάρχει περίπτωση δυο χώρες να βρεθούν εκτός διαγωνισμού, η Ισραηλινή τραγουδίστρια προκαλεί με ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, μπορεί η EBU να προσπαθεί να περάσει μήνυμα ενότητας φέτος, πολλές χώρες έχουν δημιουργήσει εντάσεις κατά της συμμετοχής του Ισραήλ στον φετινό διαγωνισμό. Μάλιστα, έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικό στους δυο ημιτελικούς που κανείς δεν γνωρίζει.

Για παράδειγμα ο Ολλανδός τραγουδιστής που φέρεται πως χτύπησε μέλος της ισραηλινής εκπροσώπησης, ενώ δέχτηκε χλευασμό για το θάνατο του πατέρα του - δείτε την ανακοίνωση της EBU.

Η "απάντηση" της Ισραηλινής συμμετοχής στην Eurovision

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά - αφού και η Ισπανία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα όσα έχουν γίνει - η τραγουδίστρια από το Ισραήλ Εντέν Γκολάν, προκαλεί με ένα βίντεο που φέρεται να έχει τραβήξει και χλευάζει όσους την αποδοκιμάζουν.

Στο βίντεο που έχει αναρτηθεί, τραγουδάει και μέλη της ομάδας της την γιουχάρουν φωνάζοντας «Free Palestine».

Να σημειωθεί πως και η Μαρίνα Σάττι εξαιτίας ενός βίντεο που την δείχνει να χασμουριέται την ώρα που η Εντέν μιλούσε στην συνέντευξη τύπου, κατηγορήθηκε πως την κορόϊδευε και σχολιάστηκε αρνητικά. Η ίδια όμως βγήκε και ξεκαθάρισε κάποια πράγματα σχετικά - δείτε το βίντεο της.

Ο κόσμος, έχει καταδικάσει τον πόλεμο αυτό και την γενοκτονία που σημειώνεται. Μάλιστα, ρίχνουν τεράστιες ευθύνες στην EBU λέγοντας πως δεν έπρεπε να δεχτούν την συμμετοχή του Ισραήλ, όπως ακριβώς έκαναν και με την Ρωσία εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Με το που εμφανίστηκε λοιπόν στην σκηνή του Β ημιτελικού η Eden Golan και τραγούδησε το Hurricane, πολύς κόσμος την αποδοκίμασε, ωστόσο η διοργάνωση δεν άφησε να ακουστούν τα γιουχαρίσματα. Στο twitter όμως, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τα χιλιάδες αρνητικά σχόλια.