Μαρίνα Σάττι: Απαντάει για πρώτη φορά στα επικριτικά σχόλια μέσα απ' τη μουσική – Η «τάπα» και η αφιέρωση στον πατέρα της

Τελικά δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Μαρίνα Σάττι: Απαντάει για πρώτη φορά στα επικριτικά σχόλια μέσα απ' τη μουσική – Η «τάπα» και η αφιέρωση στον πατέρα της

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον 68ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, όπου κατέκτησε την 11η θέση, η Μαρίνα Σάττι επέστρεψε δισκογραφικά με «καυτό» υλικό γεμάτο υπονοούμενα και απαντήσεις στα όσα άκουσε τους τελευταίους μήνες.

Η Μαρίνα Σάττι κυκλοφόρησε το νέο της μίνι άλμπουμ (EP) με τίτλο P.O.P., που περιλαμβάνει στο σύνολο 7 τραγούδια, που τα περισσότερα έχουν γίνει ήδη viral στα social media, για διάφορους λόγους το καθένα. Ας πάρουμε ωστόσο τα πράγματα από την αρχή.

Μαρίνα Σάττι

Το Mixtape της Μαρίνας Σάττι με την... τάπα

Ήδη έχουν ξεκινήσει διάφορες αντιδράσεις για το κομμάτι «Mixtape», που περιλαμβάνει ξεκάθαρες αναφορές σε δηλώσεις και κριτικές των τελευταίων μηνών. Από πολλούς αυτό μεταφράζεται σαν μία απάντηση για τις επικρίσεις που δέχτηκε το «Zari» για το «Τα τα τα» στο ρεφρέν, καθώς και για την ερώτησή της «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν;».

Δείτε επίσης: Eurovision 2024 - Εύη Δρούτσα: «Δεν είναι μόνο κλοπή, είναι ντροπή για την ΕΡΤ και για τη Σάττι»

«Δεν καταλαβαίνω δεν καταλαβαίνω, άκουσαν το demo και είπαν όλοι flop flop flop. Τι να πούνε τώρα, χορεύει όλη η χώρα, τους ρώτησα αν στο χωριό τους είχαν ρεγκετόν. Στο ‘πα πήρα φόρα, τέλειωσαν τα πάντα, η Μαρίνα σας πήγε τάπα», λέει χαρακτηριστικά η ερμηνεύτρια, ενώ σε διαφορετικό σημείο αναφέρει: «Ψέματα σας είπα, άλλαξα μυαλά. Πάω διακοπάρες τώρα I don’t give a fuck. Έφυγα μακριά (period) και άντε γεια». Guest συμμετοχές στο κομμάτι κάνουν ο Λευτέρης Πανταζής, ο RACK, η Έφη Θώδη, ο VLOSPA και ο OGE.

Μαρίνα Σάττι πατέρας

Η αφιέρωση στον πατέρα της

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί ωστόσο, το κομμάτι «Αχ Θάλασσα», το οποίο η Μαρίνα Σάττι αποκάλυψε πως είναι αφιερωμένο στη μνήμη του πατέρα της, που τον «έχασε» πρόσφατα. Το εν λόγω τραγουδί αναδεικνύει τις φωνητικές της ικανότητες, με τους στίχους επίσης να έχουν ιδιαίτερο νόημα: «Μέσα σου πάρε με για να πνιγώ, χωρίς αγάπη δεν θέλω να ζήσω στην στεριά».

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι τα παραπάνω κομμάτια έχουν γραφτεί πολύ πριν από το ταξίδι της Μαρίνας Σάττι στη Σουηδία, τον σάλο που προκλήθηκε με το χασμουρητό της στη συνέντευξη Τύπου της Eurovision και την απώλεια του πατέρα της.

Μαρίνα Σάττι

Ο λόγος πίσω από την ονομασία του album και όλες οι λεπτομέρειες

Το νέο mini album της Μαρίνας Σάττι φέρει τον ευφυή διττό τίτλο «P.O.P.» και είναι αυτό ακριβώς που περιγράφει και το ακρωνύμιο: «Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης», μια εξωστρεφής συλλογή 100% ελληνικών pop τραγουδιών με ethnic & παραδοσιακούς ήχους, έξυπνους και ατακαδόρικους στίχους, καθώς και πολλές, μα πολλές εκπλήξεις, όπως μόνο η ίδια η τραγουδίστρια ξέρει να κάνει με κάθε δισκογραφική της δουλειά.

Στο «P.O.P.» που μόλις κυκλοφόρησε από την Golden Records και τη Minos EMI, a Universal Music Company θα συναντήσετε συνολικά 7 τραγούδια, ανάμεσα τους και το πλατινένιο «TUCUTUM» που απολαύσαμε πέρσι το καλοκαίρι, καθώς και το τριπλά πλατινένιο viral «ZARI» με το οποίο η Μαρίνα Σάττι σαρώνει αυτή τη στιγμή στα παγκόσμια charts, και έγινε το μόνο ελληνόφωνο κομμάτι στα top50 του Spotify, μετά την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision.

Πέρα απ' τα προαναφερθέντα κομμάτια, το «P.O.P.» περιλαμβάνει το νέο single της Μαρίνας «LALALALA», το οποίο μπορείτε να απολαύσετε και στο YouTube μέσα από το super fun & πολύχρωμο βίντεο κλιπ σε σκηνοθεσία Billy King, το ξεσηκωτικό και με άρωμα Ελλάδας «Στην Υγειά Μας», και το «Είμαι Καλά!!!!!!!» με τη συμμετοχή της viral life coach του TikTok Κατερίνας Σαλακά.