Το Jason Αντιγόνη έκοψε τα μακριά μαλλιά, έβγαλε τα φορέματα και πλέον χρησιμοποιεί αρσενική αντωνυμία - «Είναι πολλά χρόνια που έχω αλλάξει εμφάνιση»

Δείτε πως είναι σήμερα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το Jason Αντιγόνη έκοψε τα μακριά μαλλιά, έβγαλε τα φορέματα και πλέον χρησιμοποιεί αρσενική αντωνυμία - «Είναι πολλά χρόνια που έχω αλλάξει εμφάνιση»

Το Jason Αντιγόνη το γνωρίσαμε πριν από μερικές χρόνια, όταν έβγαινε στις εκπομπές και μιλούσε για τα ανθρώπινα και ζωικά δικαιώματα, ενώ έδινε μάχη υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ και της αθεΐας. Πλέον όμως, η ζωή του έχει αλλάξει. Χρησιμοποιεί αρσενική αντωνυμία, ενώ έχει κόψει τα μακριά μαλλιά του και έχει βγάλει τα φορέματα και τις φούστες.

Ο Ιάσων Δούσης (όπως είναι το πραγματικό του όνομα) είναι καθηγητής, φροντιστηριούχος και εκδότης. Μίλησε σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή Το Πρωινό του ΑΝΤ1 για την ζωή του μετά την απόφαση να αλλάξει εμφάνιση.

Η συνέντευξη του Ιάσων Δούση για την αλλαγή στην εμφάνιση του

«Τα κοντά μαλλιά και τα παντελόνια τα έχω από το 2019, από τότε που είχα κατέβει και στις εκλογές υποψήφιος. Είναι πολλά χρόνια που έχει αλλάξει εμφάνιση, δεν σημαίνει ότι τώρα βρήκα την ηρεμία μου και πριν την είχα. Υπάρχει συνεχώς το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριστούμε όπως θέλουμε. Η εμφάνιση είναι ένα δικαίωμα», ανέφερε αρχικά ο Ιάσων Δούσης, χωρίς να διστάζει να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις του Γιώργου Λιάγκα.

«Δεν έχω μετανιώσει για τις εμφανίσεις μου, εγώ μιλούσα πάντα πολιτικά και υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αυτό δεν έχει αλλάξει δεν θα μπορούσε κιόλας αλλιώς δεν θα τα πίστευα. Δεν ήμουν καθόλου μπερδεμένος, ούτε ήταν κάτι τάση για επανάσταση, ήταν ο τρόπος που ζούσα και εκφραζόμουν για μεγάλη περίοδο», είπε έπειτα από άλλη ερώτηση.

Ενώ, αποκάλυψε τι κάνει σήμερα: «Διδάσκω ιταλικά και ελληνικά για ξένους. Το φροντιστήριό μου είναι στο κέντρο της Αθήνας. Μπορεί με την προηγούμενη εμφάνισή μου να μην μπορούσα να διδάξω στο φροντιστήριο. Υπάρχουν ομοφοβικά περιστατικά και νομίζω ότι είναι καταδικαστέες από όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ζει τη ζωή που θέλει, αλλιώς δεν περνάει καλά».

«Δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για ανθρώπους που αναπαράγουν στερεότυπα, δεν αφήνουν όλες τις κοινωνικές ομάδες να εξελιχθούν και δεν πιστεύουν στον ανθρωπισμό. Αυτά δεν τα χρειαζόμαστε. Ας μείνουν πίσω, να πάμε μπροστά και να σεβόμαστε τον κάθε άνθρωπο», είπε σε άλλο σημείο.

Δείτε επίσης: Η πρώτη αίτηση για γάμο ομόφυλων ζευγαριών στις φυλακές - Οι δύο κρατούμενοι που την κατέθεσαν