Κώστας Κωστόπουλος: Η απόφαση του δικαστηρίου για την κατηγορία του βιασμού - Οι αντιδράσεις στην αίθουσα στο άκουσμά της

Μετά από ένα χρόνο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Ο Κώστας Κωστόπουλος, ο οποίος σκηνοθετούσε την επιτυχημένη σειρά του ALPHA, Σασμός, βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατηγορία του βιασμού από την ηθοποιό Έλενα Αθανασοπούλου. Η ίδια μιλούσε για το καλοκαίρι του 2010 και υποστήριζε πως μετά από φαγητό και ποτό εκείνος την βίασε στο αυτοκίνητό του ενώ εκείνη δεν είχε τις αισθήσεις της.

Τους προηγούμενους μήνες, λοιπόν, πραγματοποιήθηκαν δίκες, με πολλούς γνωστούς ηθοποιούς για μάρτυρες (δείτε εδώ την σοκαριστική εξομολόγηση της Κατερίνας Διδασκάλου) και σήμερα, Τρίτη 11/6, πάρθηκε η τελική απόφαση του δικαστηρίου.

Η απόφαση για τον Κώστα Κωστόπουλο και οι αντιδράσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα, το Μικτό Ορκωτο Δικαστήριο της Αθήνας κατέληξε ομόφωνα στην αθώωσή του, διότι προέκυψαν πολλά κενά και αντιφάσεις από την πλευρά της καταγγέλλουσας, αλλά και ισχυρές αμφιβολίες ως προς την ενοχή του κατηγορούμενου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο άκουσμα της απόφασης πολλοί ήταν εκείνοι που ενοχλήθηκαν και ξέσπασαν φωνάζοντας στην αίθουσα: «Αίσχος», ενώ κάποιοι συνέδεσαν αυτή την υπόθεση με την δολοφονία του 11χρονου κοριτσιού στην Ηλεία, λέγοντας: «Ντροπή, δεν σέβεστε ούτε τα 11χρονα παιδάκια».

Κώστας Κωστόπουλος

Ο πατέρας της ηθοποιού, σε δηλώσεις που είχε κάνει δύο μήνες πριν, ανέφερε πως η ψυχολογία του είχε επιβαρυνθεί πολύ λόγω αυτής της κατάστασης και όσων βίωσε το παιδί του, ενώ τόνισε πως γνωρίζει ότι η κόρη του λέει την αλήθεια και γι' αυτό δεν θα φύγει λεπτό από δίπλα της μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Η ψυχολογία μου είναι χάλια. Μιλάμε για ένα παιδί που έβγαλε την αλήθεια του. Δε θα χάσω εγώ το παιδί μου. Το κρατούσε τόσα χρόνια μέσα του. Δε μπορώ να πω κάτι παραπάνω, υπάρχει δικαιοσύνη. Όλη η οικογένεια ανεβήκαμε από την Κρήτη. Θα είμαι πάντα δίπλα της μέχρι να φύγω από τη ζωή, γιατί λέει αλήθεια, τελείωσε».

Δείτε επίσης τις δηλώσεις της Μαρίας Τζομπανάκη που βρέθηκε ως μάρτυρας στο δικαστήριο