Σωτήρης Τσαφούλιας: Δεν ψήφισε στις Ευρωεκλογές – Πώς απάντησε στα αρνητικά σχόλια για υποψήφιους ηθοποιούς και celebrities

Ο σκηνοθέτης αποκάλυψε τους λόγους που δεν πήγε στην κάλπη

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Σωτήρης Τσαφούλιας: Δεν ψήφισε στις Ευρωεκλογές – Πώς απάντησε στα αρνητικά σχόλια για υποψήφιους ηθοποιούς και celebrities

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας έκανε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα, όπου αποκάλυψε ότι δεν ψήφισε στις Ευρωεκλογές. Ο αγαπημένος σκηνοθέτης τόνισε πως οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του δεν τον άφησαν τελικά να κάνει το εκλογικό του καθήκον, ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε όλους όσοι συμμετείχαν. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «Η πολιτική δεν είναι οικόπεδο κανενός».

«Ετοιμάζω μια καινούρια σειρά για την Cosmote για την οποία δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή, δύο θεατρικά για τη νέα σεζόν και μια ταινία», δήλωσε αρχικά ο Σωτήρης Τσαφούλιας για να αποκαλύψει στη συνέχεια: «Δεν ψήφισα στις Ευρωεκλογές. Δυστυχώς λόγω υποχρεώσεων ήμουν πολύ μακριά από το σημείο και δεν προλάβαινα».

Δείτε επίσης: Σωτήρης Τσαφούλιας για Ολυμπιακό: «Αφού δεν πάθαμε κάτι στον τελικό με τον Πυγμαλίωνα, δεν κινδυνεύουμε άμεσα!»

Η απάντηση του Σωτήρη Τσαφούλια για τους ηθοποιούς που πολιτεύτηκαν

«Δεν χωρίζω τους υποψηφίους σε celebrity ή μη, άντρες ή γυναίκες, το σημαντικό είναι αυτός που θα πάει, να είναι άξιος γι' αυτή τη δουλειά και το πρόσημο του κόσμου θα πρέπει να είναι ακριβώς αυτό. Αν εγώ αύριο το πρωί αποφασίσω να πολιτευτώ, το κριτήριο για να με ψηφίσει κάποιος δεν έπρεπε να είναι το αν είμαι ή όχι καλός σκηνοθέτης, αλλά το αν ο πολιτικός λόγος μου και η πρόθεση αυτού που θέλω να κάνω αντικατοπτρίζει αυτό που θέλουν. Τα έχουμε λίγο μπερδεμένα όλα στο μυαλό μας και καλό είναι να αρχίσουμε να τα ξεμπερδεύουμε γιατί βαδίζουμε σε πολύ σκοτεινούς καιρούς και πολύ άσχημες εποχές», τόνισε εν συνεχεία ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

«Η Βουλή δεν είναι σπίτι ή οικόπεδο κανενός, η πολιτική βγαίνει από τη λέξη πολίτης, επομένως όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, έχουν το δικαίωμα, αν έχουν τη θέληση, να ασχοληθούν με τα κοινά. Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, αν την έχουν κάνει κάποιοι, αυτό είναι άλλο ζήτημα. Οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα του, λέει αυτό που σκέφτεται και μπορεί να κατέβει, η πολιτική δεν είναι κλειστό επάγγελμα κανενός», κατέληξε ο Σωτήρης Τσαφούλιας.